Manhalter Dániel videóban mutatta meg, milyen rombolásra készül a Fidesz a Galvani-híd építésével

Petíció is indult a ferencvárosi Kiserdő védelmére.

Polgári kezdeményezésre petíció indult a Galvani körút tervezett útvonalának megépítése ellen. Ez ugyanis a Ferencváros és Kispest határán lévő kiserdő növényállomásának kiirtásához vezetne

– derült ki abból a videóból, amit Manhalter Dániel, a Demokratikus Koalíció józsefvárosi és ferencvárosi országgyűlési képviselőjelöltje tett közzé a Facebook-oldalán.

Manhalter szerint a tervezett Galvani-híd lehajtóját ugyanis éppen ott vezetnék el, ahol a József Attila-lakótelep melletti Kiserdő is fekszik, így emiatt legalább 2000 fa és ezzel együtt a kerület „oázisának” egye jelentős része veszne oda. A fákat pedig később sem lehet visszatelepíteni.

Mészáros Szilárd, kerületi lakos a videóban elmondta, azért indította a már több mint ezer ember által aláírt petíciót, hogy felhívja a fővárosi önkormányzat figyelmét arra, fontos a zöld területek és a Kiserdő megvédése.

„A Galvani-hidat akkor lehet majd megépíteni, ha Kiserdő védve van. Vagyis az első lépés, hogy védettséget kapjon a Kiserdő, így ugyanis fel sem merülhet, hogy úgy építsék meg a lehajtót, hogy kivágnak 2000 fát. (…) Ehhez viszont az kell, hogy minél többen aláírjuk a petíciót, amiben védettséget követelnek a Kiserdőnek”

– mondta Manhalter Dániel.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek