Szabó Tímea kegyetlenül helyrerakta a feketelistára került Orbán miatt hisztiző Varga Juditot

Ez gyorsan eszkalálódott.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet hétfőn 37 olyan állam- vagy kormányfő portréját tette közzé, akik erőteljesen dolgoznak a sajtószabadság ellen – szúrta ki a 24.hu. A “sajtószabadság ragadozóinak” feketelistájára egyetlen európai vezetőként a magyar miniszterelnök,

Orbán Viktor került fel.

Varga Judit közösségi oldalán dobta le a kommunikációs atombombának szánt Molotov-koktélt, hogy a vezért bevédje, többek közt olyan eredeti megállapításokat téve, mint

Soros ex machina ismét belendült”,

vagy hogy

„Nyugat-Európában szinte teljesen elnyomják a konzervatív véleményeket”.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa Facebook-oldalán reagált a Varga-féle eszmefuttatásra:

„Varga Judit vérig sértődött, mert szerinte „irányított” kérdések” alapján került fel Orbán a a sajtószabadság ellenségeinek nemzetközi listájára. Még szerencse, hogy a kormány „nemzeti konzultációja” viszont teljesen objektív szempontok alapján készült.

A hobbi-szüretelő miniszter azt írja posztjában:

„A Soros ex machina ismét belendült. Irányított kérdésekkel machináló kamujelentéssel és listákkal próbálják már megint aláásni Magyarország hírnevét a baloldali véleménybuborék szervezetei”.

Varga itt arra utal, hogy Orbán Viktor ma egyetlen európai politikusként felkerült a sajtószabadság ellenségeinek nemzetközi listájára, amelyet évek óta a nemzetközileg elismert Újságírók Határok Nélkül szervezet készít. Ezen Orbánon kívül még olyan „kiválóságok” szerepelnek, mint

az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun, Putyin vagy a brazil őserdőírtó Bolsanaro elnök.

Végtelenül kínos, valóban.

Varga Judit kijelentése azért is figyelemreméltó, mert ha megnézzük a kormány legújabb nemzeti konzultációnak hazudott álkérdőívét, akkor persze még véletlenül sem találunk benne a miniszterasszony által felháborodottan szóvá tett „irányított kérdéseket”!

Például az a kérdés, hogy

„Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot, mert a magyarok ellenzik az illegális migrációt. Vannak, akik szerint ellen kell állni a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának, mások szerint Magyarországnak engednie kell a migrációs vitában. ÖN MIT GONDOL?”

— egy mindenfajta sugalmazástól mentes, valós(!) információn alapuló és kicsit sem manipulatív érdeklődés.

A Soros szervezetekről egyébként annyit, hogy Orbán Viktor maga is Soros-ösztöndíjas volt Oxfordban, ahogy Áder János és Deutsch Tamás is Soros támogatásából tanultak.

Szóval hagyjuk ezt a maszlagot már.

Értem Varga Judit kínlódását, de azért ez már annyira nevetséges, hogy azt javaslom, miniszterasszony menjen inkább meggyet vagy epret szüretelni, vagy esetleg újra szalmabálákat támasztani, ahogy azt a beállított fotóin oly’ gyakran megcsodálhatják az érdeklődők.”

Valódi Hírek