Már szervezik a kötcsei pikniket, ahol Orbánnal főzőcskézhetnek a kiválasztottak

Kötcsén indítják be a 2022-es választási kampányt.

Már szervezi a szeptember elejére tervezett kötcsei találkozót a Fidesz pártalapítványa – értesült több forrásból a Népszava.

A Somogy megyei településen szervezett eseményen a Magyarországért Alapítvány által meghívottak közösen főznek valami magyaros ételt bográcsban, majd meghallgathatják Orbán Viktor beszédét, amelyet idén a 2022-es országgyűlési választás kampánynyitójának is lehet majd tekinteni.

A lap azt írja, Orbán beszédével kapcsolatban forrásaik nem számítanak nagy újdonságokra „az idén eddig megismert kormányfői eszmefuttatásokhoz képest”. A beszéd és ezzel együtt a kampánynyitány várhatóan a járvány-migráció-családpolitika-gazdasági nyitás sarokkövek mentén szövődik majd.

A Népszava egy másik forrása szerint a kötcsei pikniknek nem is az lesz a fő funkciója, hogy Orbán valamilyen megdöbbentő, új témával próbálja meg tematizálni az őszi időszak politikáját,

hanem az, hogy a kiválasztottak személyesen is eltölthessenek egy kis időt vele.

Ugyanakkor információik szerint a Fidesz parlamenti frakciójának egyelőre nem minden tagja kapott meghívót az eseményre.

A lap megjegyzi, a járvány miatt tavaly is elmaradt a kötcsei piknik, illetve Orbán másik kedvenc rendezvénye, a tusnádfürdői Tusványos, így nem volt olyan fórum, ahol a kormányfő kötetlenebb formában, de nagyobb nyilvánosság előtt beszélhetett volna.

Tusnádfürdőn egyébként idén sem lesz rendezvény, augusztus végén ugyanakkor megrendezik Tihanyban a Népszava által a konzervatív szellemi holdudvar rendezvényeként jellemzett Tranzit fesztivált, amin szintén rendszeresen tiszteletét teszi a miniszterelnök, ez várhatóan az idén is így lesz majd.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek