Szél Bernadett kiderítette: Levegőnek nézi a „tesztfóbiás” kormány az egészségügyi okból nem olthatókat

A független országgyűlési képviselő szerint lenne itt még jogalkotói feladat.

Széll Bernadett független országgyűlési képviselő pénteken a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a nem oltható emberek ügyében kérdéssel fordult a kormányhoz.

A képviselő arra volt kíváncsi: „miért nem gondol a kormány az egészségügyi okokból nem oltható emberekre és miért nem teszi lehetővé, hogy esetükben ingyen elvégzett negatív tesztet is elfogadjanak a most védettségi igazolványhoz kötött szolgáltatások esetén?”

Kásler Miklós megbízásából Rétvári Bence válaszolt a független képviselő kérdésére. Az EMMI államtitkára azt írta, hogy a koronavírus-teszt mindenki számára elérhető, akinek ezt az orvos vagy járványügyi hatóság írja elő.

Rétvári emellett hozzátette azt is, Magyarországon hat vakcina közül is lehet választani, így ez lehetőséget nyújt arra, hogy mindenki hozzájusson a számára megfelelőhöz.

Szél Bernadett szerint az ingyenes teszteléssel viszont nem sokra mennek azok, akik betegség miatt nem igényelhetik az oltást, hiszen

„a kormány nem fogad el negatív tesztet a védettségi igazolvány helyett, tehát lenne itt jogalkotói feladat”.

„Úgyhogy a tesztfóbiás kormány nemcsak azokkal szúr ki, akik még nincsenek beoltva, de azokkal is, akik hiába szeretnék magukat beoltatni, egészségügyi okból nem javasolja az orvosuk — ahogy az engem megkereső állampolgár esetében is történt.

Őket — Rétvári válasza alapján — nemes egyszerűséggel levegőnek nézi a kormány. Pedig lenne biztonságos megoldás!”

– írta Szél Bernadett, aki egy konkrét, nem oltható ember problémája miatt fordult kérdésével a kormányhoz.

Valódi Hírek