Döntött a kormány: Állami felügyelet alá helyezték a Dunaferrt

Vasszigor a vasműben.

Állami kontroll alá helyezték az anyagi gondokkal küzdő Dunaferr Zrt.-t.

A 24.hu információi szerint péntek óta tartózkodnak a dunaújvárosi vállalatnál a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. munkatársai.

Az állami cég a stratégiailag kiemelt jelentőségűként számontartott szervezetek felszámolójaként vált ismertté. A járványhelyzet idején bővült a vállalat repertoárja.

Ennek révén már reorganizációs eljárást is elvégezhet, azaz csődeljárás helyett a működőképesség helyreállítását is kezdeményezheti az érintett cégeknél. Az NRN általános vezérigazgató-helyettese, Evgeny Tankhilevics június 25-ei levelében arról írt, hogy

„{m}inden művelet szigorú kontroll alatt áll„.

A 24.hu egyik dunaferres forrása arról számolt be, hogy az NRN közreműködésével döntöttek, hogy június 25-én kifizették a június 10-én aktuális bérek addig ki nem fizetett részét. A forrás arról is beszélt, hogy

a cég számláit zárolták, és vagyonfelügyelő érkezett a vállalathoz.

A portál szerint az NRN azért avatkozott be, hogy a Dunaferr ne kerüljön csőd- vagy felszámolási eljárás alá. A Dunaferr a 24.hu értesüléseit sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudta. A cég sajtóügynöksége úgy reagált, hogy a Dunaferr „jelenleg nem tud nyilatkozni a kérdésben„.

Ennek valószínűsített oka, hogy a reorganizációs eljárás nem nyilvános. Az eljárás során keletkező adatok ugyanis üzleti titkok, amelyek nyilvánosságra kerülve ronthatnák a cég piaci megítélését.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek