Botrány: Leköpték és pedofilnak nevezték a Momentum képviselőjét Debrecenben

Szabó Bence szerint a választások közeledtével egyre több az ezekhez hasonló cselekmény.

Egy héttel ezelőtt Debrecen belvárosában leköpték Szabó Bencét, a Momentum képviselőjét, aki a Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint csak azután számolt be az esetről, hogy megtudta, „újabb »békemenetet«️ szerveznek a Fidesz megmondóemberei és álcivil szervezeteik”.

Szabó azt írja, Debrecen belvárosában, a Fórum előtti téren aláírásokat gyűjtöttek, amikor egy középkorú férfi provokálni kezdte őket. A férfi arról beszélt, hogy a momentumos „Cseh Katalin közreműködésével tiltották ki EP képviselőnket Kínából”.

Válaszában Szabó elmondta, hogy „egy kommunista államból történő kitiltás talán nem akkora hatalmas probléma”.

„Mire a férfi felháborodva hazugnak nevezett, majd közölte, támogatjuk a pedofilokat és nekem is elég pedofil fejem van. Erre a felvetésre már reagálni sem tudtam, mert rögtön beleköpött az arcomba”

– írta a momentumos képviselő.

Hozzátette: az eset nem egyedülálló, Egerben ugyanis felrúgták a Momentum pultját, a Jászságban megütötték egy képviselőjüket és a választások közeledtével, egyre több az ezekhez hasonló cselekmény.

„Ide vezetett az a mérhetetlen gyűlöletkeltés, amit a Fidesz gerjesztett az elmúlt több mint egy évtizedben.

Azokat akik nem értenek velük egyet, könnyedén dehumanizálják, és kvázi kilövési engedélyt adnak ki rájuk.

Engem azonban ez nem rettent vissza.

A magyar emberek is megérdemlik, hogy a szomszédok a munkatársak, a csoporttársak között ne teremthessen szakadékot a politika. Megérdemlik, hogy a gyűlöletet tovább gerjesztő „békementetek” helyett valódi társadalmi békét teremtsenek a politikai szereplők”

– írta Szabó Bence, aki azzal zárta a bejegyzést, hogy az Országgyűlésben 2022-től a Fidesz által gerjesztett gyűlölködés ellen dolgozna, ha bekerülne.

Valódi Hírek