Leköptek és megütöttek a magyar ultrák a foci Eb-n két német lányt

Itt tartunk.

A Bild című német napilap arról számolt be, hogy két német orvostanhallgató, Emilia és Filippa a szerdai portugál-francia meccsre ment ki a Puskás Arénába, amikor állításuk szerint két magyar szurkoló leköpte és megütötte őket.

A két lány úgy véli, az incidens oka, hogy a sapkájukra és a karukra is szivárványos zászlót festettek fel.

Emilia szerint már a focimeccs két félideje közti szünetben is bemutattak és beszóltak nekik, hogy „ez undorító”. Elmondták, hogy a meccs helyszínét elhagyva a kijáratnál leköpték és megütötték őket.

Állításuk szerint a biztonsági személyzet nem sietett a segítségükre, sőt, az esetet követően a két férfi beállt sört kérni a büfé pultjához, és ott is rajtuk viccelődtek.

Az UEFA-dolgozók nem segítettek nekünk, hanem elengedték a bántalmazóinkat

– mondta a Bildnek Filippa.

Arról is beszéltek, hogy szerintük a rendőrség nem vette komolyan az ügyüket, és hajnali négyig a rendőrségen kellett maradniuk a vallomásuk felvételéig. A Bild nevű lap online változatába egy videót is beágyaztak, amelyen a feltételezett elkövetők szerepelnek kitakart arccal.

A Telex beszámolt róla, hogy az Európai labdarúgó-szövetség (UEFA) szombaton

jóváhagyta, hogy LMBTQ-témájú, szivárványos hirdetések jelenjenek meg a futballpályák szélén található reklámtáblákon

az Európa-bajnokság további mérkőzésein. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor arra kéri a magyar szurkolókat, hogy sportszerűen viselkedjenek a Puskás Arénában megrendezett utolsó meccsen.

Az elnök kiemelten kéri, hogy a Hollandia és Csehország közti EB-nyolcaddöntőn tartózkodjanak a szurkolók a himnuszok kifütyülésétől, valamint a kirekesztő megnyilvánulásoktól. A mérkőzést június 27-én, vasárnap rendezik meg.

(Bild/Telex)

Valódi Hírek