Eszelős interjút adott Orbán Viktor egy portugál lapnak — úgy tudja, őt Nyugaton ördögnek tartják

Lelkesen beszélt Kínáról is.

Európa jövőjéről, a család egységéről és illiberalizmusról is beszélt Orbán Viktor a portói uniós csúcson a portugál Express című hetilapnak — számolt be a Hír TV.

A miniszterelnök szerint nincs európai szupernemzet, csak nemzetek vannak, az illiberális kifejezés kapcsán pedig elmondta:

éppen a liberálisok vannak a szabadság ellen.

Hozzátette, azért szereti az illiberális szót, mert az vitákat gerjeszt. Úgy véli, hogy a liberálisok véleménydiktatúrát akarnak, és ezzel a szabadság ellen vannak.

A családról úgy nyilatkozott:

„A család egy szent egység, meghatározásában, a férfi és nő kapcsolatában nem lehet engedni”

— mondta, hozzátéve, hogy ő a magyar gyerekekre akarja hagyni az országot, nem pedig ismeretlen bevándorlókra, és szerinte ezért a véleményért

őt Nyugaton ördögnek tartják.

Úgy véli, hogy míg a Nyugat (Európa és Amerika) egy morális felsőbbrendűségből indul ki, addig Kína soha nem akarja megmondani, hogy hogyan viselkedjünk, mi az, ami helyes vagy helytelen morálisan.

„Magyarországhoz közel három nagyhatalom található, a német, a török és az orosz, ezért a külpolitika művészete valójában az egyensúly megtalálását jelenti Európában”

— fogalmazott. Szerinte Magyarország Nyugattal való kapcsolatának két arca van:

„a nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg”

— fogalmazott, arra utalva, hogy

„1956-ban a nyugat a Szuezi-csatornát helyezte előtérbe a magyar forradalom helyett és ezzel a pénzt, valamint a kereskedelmi lehetőségeket választotta a szabadság és az értékek helyett”.

 

Valódi Hírek