Némán, vita nélkül szavazták le a fideszesek Szél Bernadették kezdeményezését a kínai spicliképző ügyében

Az uniós biztost akarták meghívni az Európai ügyek bizottságába, a téma a kínai hitel lett volna.

„Ez egy vicc, kétharmad sem elég nekik ahhoz, hogy meg merjenek szólalni, ha a kínai kommunista hitelről van szó. Ma reggel új jogfosztó szabályt léptettek érvénybe miattam az Európai ügyek bizottságában.

Amikor a Fudan egyetem ügyét akartuk napirendre vetetni múltkor, elvittük a falig az ügyet — nagy vita volt, rosszul jöttek ki belőle,

ezért mára kitalálták, hogy nem kell a beszéd a politikába, inkább némán, vita nélkül szavazzák le a kezdeményezéseket”

– írta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán kedd reggel.

Szél és Cseh Katalin, a Momentum képviselője azt kezdeményezték, hogy hívják meg Várhelyi Olivér uniós biztost az Európai ügyek bizottságába, a téma a kínai hitel lett volna.

Szél szerint „vicc, hogy az Európai ügyek bizottsága egy fontos ügyben nem meri meghívni az uniós biztost, másrészt azért akadt el a hangjuk, mert Várhelyi az Európai Parlamentben Montenegro országjelentése kapcsán felvetette,

hogy a kínai hitel súlyos kockázatot jelent az ország számára és az Uniónak meg kellene fontolnia,

hogy ehhez hasonló esetekben pénzügyi mentőövet biztosítson a bajba került szövetségeseinek — ma erről beszélgettünk volna az ülésen, és Várhelyinek nyilván lett volna véleménye itt is, hiszen az őt delegáló kormány éppen most adósítja el nyakig Magyarországot”.

A képviselő azzal zárta bejegyzését, hogy

„a fideszesek olyannyira rosszul vannak saját politikai árulásuktól, hogy inkább egy mukkot sem szólnak. A kínai hitel a Fidesz végső árulása!”

Valódi Hírek