Fürjes Balázs úgy tudja, a Fideszben vannak a legnagyobb viták és Orbán a legalkalmasabb miniszterelnök

Az államtitkár szerint Karácsony Gergely a legjobbtól, Orbán Viktortól tanul.

Interjút adott a 24.hu-nak Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki többek között beszélt arról is, hogy habár kívülről úgy tűnhet, valójában nem „pöckölték ki” a kínai Fudan Egyetemmel és a Diákvárossal kapcsolatos projektből.

Fürjes szerint ugyanis logikus, hogy a két egymás mellett lévő, egymással kölcsönhatásban lévő fejlesztésnek egy felelőse legyen, ahogy az is, hogy mindkettőt a felsőoktatási miniszter, Palkovics László kapta meg.

A kormányban gyakran történik meg, hogy feladatok jönnek, mennek. Ez nem kipöckölés, hanem a működés része

– mondta az államtitkár, aki szerint a kormány világos döntést hozott az ügyben:

„nem Diákváros vagy Fudan, hanem Diákváros és – esetleg – Fudan”.

Hozzátette, tartják magukat ahhoz, amit Orbán Viktor az önkormányzati választás estéjén mondott: a kormány nem valósít meg semmilyen fejlesztést Budapesten, amelyet Budapest nem támogat.

Fürjes beszélt arról is, hogy a 2019-es önkormányzati választások során a kormány azért veszítette el Budapestet az ellenzék és ezzel együtt Karácsony Gergely javára, mert rosszul mérték fel azt, hogy mi a tétje a választásnak.

Az államtitkár szerint úgy látják, hogy a 2022-es választásnak „Magyarország szabadsága és jóléte” a tét. Mint mondta: ha a baloldal kormányra kerül, mindig elveszi az emberek pénzét, emeli az adókat, elveszi a családtámogatást, csökkenti a nyugdíjat stb. Ezzel szemben az Orbán-kormány politikai krédója:

„Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”

Azzal kapcsolatban, hogy nem jelent-e nagyobb veszélyt Magyarország szabadáságára a Belgrád-Budapest vasútvonal vagy éppen a Fudan Egyetem betelepítése és a kínai hitel, Fürjes úgy fogalmazott,

„Ez politikai vita köztünk. Ami jó, mert vita nélkül nincs demokrácia”.

Arra a kérdésre pedig, hogy a Fideszben vannak-e viták, azt mondta:

„Hajjaj! Annál nagyobb vitákat nehezen tudok elképzelni, mint amekkorák a Fideszen belül vannak”.

Elmondása szerint a vasárnapi boltzár bevezetése és visszavonása előtt, illetve az olimpiai pályázat visszavonása előtt is óriási vita volt a pártban.

Az interjú során felmerült Karácsony Gergely indulása is a miniszterelnök-jelöltségért. Fürjes ezzel kapcsolatban elmondta, az elmúlt időszakban egyre több vitája van a főpolgármesterrel, aki szerinte elhanyagolja a várost, ezért nehéz megtalálnia azt, amiben egyetért vele.

Szerinte ugyanakkor a főváros és a kormány között jobb az együttműködés, mint amilyennek látszik, ezért ez is azt mutathatja, hogy Karácsony tanult Orbán Viktortól.

„A jobbtól nem szégyen tanulni, a legjobbtól pláne nem. Orbán Viktor a legjobb magyar politikus, így miniszterelnöknek is a legalkalmasabb.

Akinek ilyen ambíciói vannak, nyilván igyekszik tőle tanulni”

– fogalmazott Fürjes Balázs, aki szerint ha Fidesz és Budapesté XII. kerületének országgyűlésiképviselő-jelöltjeként ő is győz 2022-ben, akkor lesz egy jó estéjük, majd négy jó évük.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek