Most érkezett: Végrehajtást rendeltek el az Origónál egy aljas hazugság miatt

Hoppá.

Az Origo több mint 7 hónapon át nem hajtotta végre a Majtényi László és családja által jogerősen megnyert bírósági perben foglaltakat, ezért kértek a felperesek végrehajtót a bíróságtól — írta meg kedden a Media1.

A Fővárosi Törvényszék május 26-án rendelt el végrehajtást az Origót is kiadó New Wave Media Groupnál, mivel a „híroldal” több mint 7 hónapon át nem hajtott végre egy jogerős ítéletet.

Az Origo elleni ítélet még tavaly októberben lett jogerős, akkor a Törvényszék arra kötelezte a kormánypárti propagandalapot, hogy távolítsa el a jogsértő, a

Soros György köztársasági elnökjelöltjének állampárti múltja”

című írásban közölt, Majtényi Lászlót és családját lejáratni próbáló valótlanságokat — írja a Média1.

Az Origót arra is kötelezte a bíróság, hogy megfelelő elégtételt adjon, és 15 napon belül tegye közzé a főoldalon a helyreigazítást. Ezt kellett volna megjelentetniük:

„(…) 2018. június 3. napján a www.origo.hu oldalon „Soros György köztársasági elnökjelöltjének állampárti múltja” címmel közzétett írásában azt a valós tényt, hogy az államszocialista rendszerben készült titkosszolgálati jelentés az I. rendű felperes (Majtényi László) ismerősi köréből egyes személyeket maoistaként, ill. szélsőbaloldaliként ír le, abban a hamis színben tüntette föl, hogy az I. rendű felperes joghallgatóként maoista, szélsőbaloldali csoport tagja volt, valamint, hogy a rendszerváltást megelőzően védettsége, állampárti, állambiztonsági védőhálója volt, a kommunista diktatúra bizalmi köréhez tartozott, azaz a kommunista rendszer kollaboránsa volt, valamint valótlanul híresztelte, hogy az I. rendű felperes édesanyja, Derzsi Magdolna az Államvédelmi Hivatal (ÁVH) hadnagya volt, valamint azt a valós tényt, hogy Derzsi Magdolnát a Rajk László elleni koncepciós per kapcsán indult eljárásban 1950-ben elítélt Major Frigyes rehabilitálásához vezető eljárásban 1955-ben tanúként kihallgatták, abban a hamis színben tüntette föl, hogy Derzsi Magdolna az ÁVH tagjaként részt vett egy, a Rajk-perhez köthető koncepciós eljárásban, továbbá Derzsi Magdolna képmását a jogosult hozzájárulása nélkül használta föl (közölte nyilvánosan).”

A lap ennek nem tett eleget, így

Majtényi végrehajtást kért.

Ez azt jelenti, hogy a kirendelt végrehajtó gondoskodik az ítéletben foglaltak végrehajtásáról.

(kiemelt kép: Index)

 

Valódi Hírek