Az Európai Bizottsághoz fordul a DK Orbánék ordas átverése miatt (+videó)

Rengeteg magyart érint a probléma.

Az Európai Bizottsághoz fordul állásfoglalásért a Demokratikus Koalíció arról, hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek a kormánya eltitkolja, hogy milyen vakcinát kaptak — jelentette be Rónai Sándor a párt online sajtótájékoztatóján szombaton.

Az Orbán-kormány a koronavírus kapcsán megint cserben hagyta a magyarokat — mondta.

Orbán Viktor ugyanis először erőltette az általa preferált orosz és kínai oltást, majd azt ígérte, hogy

a magyarokat semmilyen hátrány nem éri

majd, ha utazni, nyaralni vagy munkát vállalni szeretnének a világ és Európa más országaiban.

„Most már látható, hogy baj van”

— világított rá Rónai. Hiába köt ugyanis a kormány külön alkukat egyes országokkal, mindenhová nem lesz érvényes a magyar oltási igazolvány.

Hozzátette: ennek egyik oka éppen az, hogy a kormány által kiadott „védettségi” kártyáról nem derül ki, nem olvasható le, hogy annak tulajdonosa melyik oltást kapta.

Hangsúlyozta, hogy a kormány, amelynek

politikai biznisze volt a keleti vakcinák megvásárlása,

szándékosan dugja el ezt az információt a befogadó országok hatósága elől, hiszen nagyon sokan nem megbízható nyugati vakcinát, hanem az európai országok túlnyomó többségében nem engedélyezett keletit kaptak.

„Már sokakat visszafordítottak a határon, vagy azonnali tesztet követeltek tőlük, hogy beléphessenek egy másik országba”

— közölte Rónai, hangsúlyozva, hogy a DK már korábban is követelte, hogy a kormány tegye ingyenessé a rútul átvert magyarok számára a tesztelést.

A Demokratikus Koalíció most az Európai Bizottsághoz fordul, mert tudni szeretnék, hogy hogyan lehet segíteni ezen a problémán.

„Állásfoglalást kérünk arra, hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek

a kormánya eltitkolja, hogy milyen vakcinát kaptak”

— fogalmazott.

A DK egyúttal felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul gondoskodjon arról, hogy minden magyar olyan oltást kapjon, amely lehetővé teszi, hogy élhessen az utazás, a munkavállalás, minden uniós polgárnak járó jogával.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek