A DK a kínaiaknak és Karácsonynak is üzent a spicliképző ügyében

„Godzilla és King Kong szerelemgyerekéről” vitatkoztak ma a Parlamentben.

Arról mi is beszámoltunk, hogy a kínaiak nem kicsiben játszanak: a magyarországi kampusz lesz a Kínán kívül épült második legnagyobb kínai egyetemi kampusz a világon, Európában pedig az egyetlen.

Arató Gergely (DK) csütörtökön a Parlamentben elmondta:

a Fudan budapesti beruházása bűn az országgal és a fiatalokkal szemben.

“Ez olyan, mint Godzilla és King Kong szerelemgyereke, hát olyan ronda is”

— fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy míg a CEU esetében azért hoztak egy törvényt, hogy elüldözhessék az egyetemet az országból, a Fudanra nem kell, hogy vonatkozzanak a magyar törvények.

Arató szerint a kormány megszegte a szavát, mert még 2019-ben kötöttek megállapodást a fővárossal arról, hogy milyen feltételeket vállalják az atlétikai világbajnokság megrendezését, ebben pedig csak a Diákvárosról volt szó, a Fudanról nem.

“A Demokratikus Koalíció elvárja a fővárostól, hogy vonja le a következtetést. És ha önök nem tartják az alkut (mondta Schanda Tamásnak), akkor a fővárosnak sem kell támogatni az atlétikai vb-t!”

— mondta, hozzátéve, hogy ezeket a forrásokat a panelházak korszerűsítésére, a családok juttatásaira vagy az egészségügyre is lehetne fordítani.

Arató a kínai állam képviselőihez is szólt. Azt üzente, hogy

ha jövőre új kormány lesz, azt nem lehet majd megvásárolni.

Hozzátette, hogy ha jövőre ők győznek, akkor bár hajlandóak lesznek Kínával együttműködni, de abban nem lesznek partnerek, hogy magyar adófizetői pénzen Kína politikai, gazdasági hídfőállást építsen Európában. Hozzátette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítéséhez sem lesznek partnerek.

Hangsúlyozta, hogy a jogi trükközés sem lesz elég, mert kormányváltás esetén a szerződést fel fogják mondani és a vagyont vissza fogják venni.

 

Valódi Hírek