Kövér László „idegállapotba került”, kiakadt Varju László felszólalásán (+videó)

Gyengülnek a házelnök idegei.

„Ma már mindenki érzi, tudja, hogy Magyarország bajban van” — mondta napirend előtti felszólalásában Varju László, a DK alelnöke a Parlamentben kedden.

Varju beszédét azzal kezdte, hogy rávilágított: olyan ország lettünk, ahol a miniszterelnök gázszerelője négyszer olyan gazdag, mint Mick Jagger.

„A fideszes kevesek egyre mohóbbak, egyre gazdagabbak, miközben a sokak, a magyarok milliói egyre szegényebbek, és egyre reménytelenebbnek látják a jövőt”

— fogalmazott. Hozzátette, hogy a jövő évi kormány- és rendszerváltás a kevesek urizálását szüntetheti meg. Dobrev Klárát idézve hangsúlyozta: a mi dolgunk az akkor már 12 éve cserben hagyott sokakkal lesz.

Varju hangsúlyozta, hogy a Fidesz nyugdíjasok százezreit hagyta cserben: a tisztességes nyugdíjemelés helyett van stadionban fűnapoztató és egyre drágább vadászati kiállítás, illetve magyarok pénzén szervezett kínai egyetemtervezés.

„A sokak, magyarok milliói egyre elkeseredettebbek, a kevesek pedig szüntelenül gazdagodnak”

— mondta. Emlékeztetett, hogy a baloldal 50.000 forint egyszeri juttatást szorgalmazott a nyugdíjasoknak a járvány alatt, amit a kormány lesöpört az asztalról. Hozzátette, hogy

„fideszes ficsúrok megszüntették a baloldali nyugdíjpolitikát meghatározó svájci indexálást, amely sok nyugdíjas megélhetését veszélyeztette.”

Hangsúlyozta, hogy az új kormány

„kifizeti azt a százmillió forintot amit önök vettek el.”

Kövér Lászlónak ez már sok volt, így erre válaszul úgy fogalmazott, azt eltűri, hogy a DK-s politikus „természetellenes közeledéssel” fenyeget, de mivel minősíti a fideszeseket, így

utolsó figyelmeztetésben részesíti.

Varju felszólalására Orbán Balázs államtitkár válaszolt, aki elmondta, hogy a 13. havi nyugdíjat a baloldal vette el a nyugdíjasoktól (azt már elfelejtette hozzáfűzni, hogy a baloldal is vezette be, és a 2008-as világválság hatására kényszerült azt megvonni — a szerk.).

Hozzátette, hogy a rezsicsökkentés hatalmas segítség volt a nyugdíjasoknak.

A videót itt tudod megnézni:

.

A házelnök előzőleg Jakab Péterre is kiakadt, akitől elvette a szót, mert szerinte bírálta őt.

 

Valódi Hírek