Felújított Gyermekorvosi Szakrendelőt adott át Dobrev Klára Pestszentimrén (+videó)

Szaniszló Sándor szerint a XVIII. kerületben az elvonások ellenére újították fel a gyermekorvosi rendelőt.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere kedd délelőtt átadta a felújított Gyermekorvosi Szakrendelőt Pestszentimrén.

„Nagyon örülök, amikor azt látom, hogy egy-egy önkormányzati rendelő vagy kórház megújul, szépül, akár itt Budapesten, akár szerte az országban, hiszen a járvány során is láttuk, hogy emberi életet csak ember tud megmenteni

– mondta Dobrev az átadással egybekötött sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a magyar egészségügyi egyik drámájának tartja, hogy hiányoznak az orvosok, ápolók, szakdolgozók az egészségügyi rendszerből, ezért miniszterelnök-jelöltként egyik legfontosabb feladatának tekinti azt, hogy visszahívják ezeket a hiányzó egészségügyi dolgozókat.

„Ma Magyarországon emberek halnak bele abba, hogy nincs elegendő orvos és ápoló, ezen változtatnunk kell. Az egyik szemem ezért nevet, hogy egy ilyen szép gyerekorvosi rendelőben állhatunk, a másik viszont sír. Ám határozottan az a szándékunk, hogy a következő kormány ezen változtasson”

– jelentette ki Dobrev Klára.

Szaniszló arról beszélt, hogy a XVIII. kerület önkormányzata is a legtöbb nagyvároshoz hasonlóan megszenvedte a kormányzati elvonásokat a járvány idején, ezért is tartják fontosnak azt, hogy ennek ellenére is sikerült felújítani a gyermekorvosi rendelőt.

Hozzátette, amellett, hogy átadták a gyermekorvosi rendelőt, az elmúlt közel másfél évben sokszor a kormány helyett is nagyon sokat tettek a járványügyi problémák leküzdéséért. A polgármester, aki visszautasította, hogy oltásellenesek lennének, példaként említette, hogy többek között maszkot és fertőtlenítőt osztottak, óriásplakátokon hirdették az oltás fontosságát és részt vettek az oltási folyamatban is.

Ferencz István általános polgármester-helyettes azt mondta, bízik abban, hogy az önkormányzat és egy új kormány kiemelten figyel majd arra, hogy elősegítsék az orvosi, a gyermekorovosi és a szociális terület ellátását.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek