FRISS: A kínai spicliképző kapja a legértékesebb területeket, a magyar diákokat kiszorítanák a Diákvárosból – térképpel

A hazaárulás vajon mi?

Két új törvénytervezet jelent meg a Parlament honlapján: ezek meghatározzák, mely állami ingatlanokat kapja majd a kínai kommunista párt fennhatósága alá tartozó Fudan Egyetem, és melyeket a magyar diákok részésre létrehozandó a Diákváros.

Orbánék a hazaárulás tényállását kimerítve négy értékes állami tulajdonú ingatlant adnának át ingyen a kínaiak részére.

A Telex az átadandó ingatlanok helyrajzi száma alapján térképre rakta a telkeket, ebből kiderül, hogy a kínai káderképző megkapja a Nagyvásártelep hatalmas, központi telkét, a vízpart túlnyomó részével (a térképen pirossal jelölve). Ezzel a legjobb fekvésű telkeket kapja kínai kommunista egyetem.

A másik tervezet ugyanígy meghatározza a Diákváros számára juttatandó ingatlanokat is, amelyek zöld színnel szerepelnek a térképen. Mint látszik, ez egy kisebb terület, ráadásul nem vízparti.

Az átadandó ingatlanok helyrajzi száma alapján felrajzolt térkép ellentmond a legutóbbi időkben hangoztatott kormányzati kijelentéseknek.

Legutóbb Palkovics László azt hazudta, hogy a déli városkapu komplex fejlesztése alkalmas lesz a diákváros és a Fudan Egyetem befogadására is, vagyis az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a diákvárostól. A Fudan a törvénytervezet szerint ugyanis nemcsak hogy területet vesz el a Diákvárostól, hanem a legjobb helyeket kapja meg.

További részletek a Telex cikkében, >>ERRE<<.

Valódi Hírek