Menczerrel alaposan elszaladt a ló a közmédiában: A kínai vakcinák kapcsán már az őszödi beszédet emlegette

Kit érdekel a logika?

A magyar baloldal az oltásellenességet választotta és ezzel a koronavírus oldalára állt — nyilatkozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közmédiának.

Menczer Tamás azt állította, hogy a magyar kormány egészségügyi kérdésként tekint a járványkezelésre és a vakcinabeszerzésre, amelynek célja, hogy a magyar emberek életét és egészségét megóvják.

Nem felejtette el azonban ledarálni, hogy az oltások kérdését a baloldal emelte be a politikai térbe, a baloldal tette és teszi most is kockára a magyar emberek életét és egészségét politikai érdektől vezérelve. Menczer Tamás úgy tudja, hogy

ez az elmúlt 30 év legembertelenebb és legaljasabb politikai akciója.

Azt mondta, azután, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) engedélyezte a Sinopharm-vakcinát, a baloldal „teljesen lelepleződött”, ez csak Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéhez hasonlítható.

„Bizonyos értelemben még súlyosabb is, hiszen itt emberéletekről van szó”

— tette hozzá.

„Ehhez képest nem látjuk azt, hogy bárki azt mondaná közülük, hogy tévedtek, nem látjuk, hogy elhalnának a támadások, hanem újabb és újabb oltásellenes támadásokkal szembesülünk”

– hangoztatta az államtitkár. Úgy fogalmazott: „aki oltásellenes, az úgy néz ki, hogy az is marad”.

Menczer Tamás felhozta, hogy a DK petíciót indított a kínai vakcina ellen, és szerinte „a gyurcsányista polgármesterek” visszautasították a kerületeiknek szánt kínai és orosz oltóanyagot (ez tényszerűen nem igaz: a kutyának sem kellő kínai vakcinát a kormányhivatal vette vissza a 18. kerülettől — a szerk.).

Azzal folytatta, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke emberkísérletről beszélt, és szerinte a momentumos Cseh Katalin is a keleti vakcinák ellen beszélt.

Az államtitkár hangsúlyozta: ehhez képest a világ legtekintélyesebb egészségügyi szervezete, a WHO mondta ki, hogy a Sinopharm-vakcina hatásos és biztonságos, és ez igaz az idősekre is. Kitért arra is, hogy a kínai oltóanyagot elbíráló hattagú bizottságban svájci, kanadai és ausztrál tudósok is dolgoztak.

Menczer Tamás leszögezte,

a magyar kormány helyesen járt el,

amikor az orvosok iránymutatásai alapján nemcsak nyugatról, hanem keletről is vásárolt vakcinát. Így ennek köszönhetően a magyar lakosság átoltottsági aránya mintegy 44 százalék az Európai Unió 26-27 százalékos arányával szemben — közölte.

Valódi Hírek