Gy. Németh Erzsébet bejelentette: Európai színvonalú állatmenhelyet hoznak létre Újbudán (+videó)

Jó hírt kaptak a kutyabarátok.

Olyan 21. századi állatmenhely létesül Újbudán, a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai támogatásával, amire nincs példa Budapesten

– jelentette be Gy. Németh Erzsébet, a DK újbudai képviselő-jelöltje szombaton.

Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese hozzátette: egy menhelynek részt kell vállalnia a budapesti fiatalok felelős állattartással kapcsolatos felkészítésében is”, ezért hívta szakmai segítségül a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A sajtótájékoztatón Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere arról beszélt, hogy a kerület a helyi kutyatulajdonosok érdekeit és az utcára tett kisállatok helyzetét is prioritásként kezeli.

„Olyan korszerű, európai színvonalú, nagyobb kapacitású állatmenhely kialakításáért dolgozunk együtt Gy. Németh Erzsébettel, ami nemcsak az állatokkal kapcsolatos hatósági funkciókat képes magas színvonalon ellátni, de a gazdátlan állatok ellátását, rehabilitálását és örökbe adását is.

Nekünk, európai magyaroknak fontos célunk, hogy a menhely garantálni tudja az örökbe fogadni szándékozók kulturált tájékoztatását, kiszolgálását is” – tette hozzá.