Sokkoló videó: Orbán ukrán bérszavazói szabályosan lerabolják a bankautomatákat a határ mellett, a magyarok nem tudják levenni a nyugdíjukat

Csak havonta egyszer jönnek át felvenni a csalással megszerzett magyar nyugdíjukat.

Drámai erejű filmet forgatott az ukrán határ mellett egyre jobban elharapódzó nyugdíjcsalásról és voksturizmusról a Partizán.

A dolog lényege, hogy Szabolcs-Szatmár megyében üresen álló telkekre, omladozó tanyákra százával jelentenek be magyarul alig vagy egyáltalán nem beszélő kettős állampolgárokat, akik bekerülnek a helyi választói névjegyzékbe is.

A telkek vagy házak magyarországi tulajdonosait olykor zsarolással, némi pénzért vagy közmunka ígéretéért cserébe veszik rá helyi fideszes bűnözők, hogy papíron fogadjanak be több száz ukránt, akiket a választás napján kisbusszal hordanak át a Fideszre szavazni.

Szabolcs-Szatmár megyében ezért egy ellenzéki politikus rögtön több ezres szavazathátrányból indul a fideszes jelölttel szemben.

A jelenségnek súlyos anyagi vonzata is van: egy, még a szovjet időkből megörökölt nemzetközi megállapodásnak köszönhetően az az orosz vagy ukrán állampolgár, akinek (bármilyen csalással megszerzett) magyarországi állandó lakcíme van, jogosulttá válik magyaroroszági nyugdíj felvételére.

A törvény kijátszására komplett maffiahálózat épült ki Ukrajnában: például gyári munkásból csinálnak hamis papírral gyárigazgatót, aki aztán Magyarországon már gyárigazgatónak megfelelő, sokszor 3-400 ezer forintos nyugdíjat vesz fel, amiből vígan él tovább Ukrajnában.

Az ukrán nyugdíjcsalók sokszor megbíznak egy embert, aki átjön, és egyszerre akár 10-15 ember nyugdíját is leveszi a kártyáról, a határ menti települések bankautomatáit szabályosan lerabolva.

Egy magyar néni megrendülve mesélte el, hogy nem tudta levenni a 30 ezer forintos nyugdíját, mert az ukrán nyugdíjcsalók teljesen kifosztották előtte a bankautomatát.

Itt a teljes videó:

.

Kapcsolódó cikkünk:

Gyurcsány: Véget fogunk vetni az erkölcstelen ukrán nyugdíjcsalásnak!

.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek