A járvány eddigi legnagyobb sporteseménye lesz Európában a jövő héten kezdődő budapesti úszó Eb

Közel 4 ezer vendéget várnak.

Nézők nélkül is négyezer vendéget várnak Budapestre a hétfőn kezdődő és két hétig tartó úszó Európa-bajnokságra, ebből 2500 sportoló, a többi a kisérőjük – derült ki az RTL Híradóból.

A tavalyról idénre halasztott kontinenstorna ugyanakkor

a koronavírus-járvány kitörése óta az eddigi legnagyobb sporteseménynek számít Európában, ezért a szervezők szigorú ellenőrzésre készülnek.

Fürjes Balázs, a vizes Eb szervezőbizottságának társelnöke elmondta, hogy a sportolóknak és kísérőiknek friss PCR teszttel kell érkezniük, majd a szállodába érve rögtön egy második tesztet is csinálniuk kell.

Emellett 3 naponta mindenkit letesztelnek, a mintavételekért a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla és csapata felel.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

„vasszigort” ígért, közölte, hogy bárki, aki megszegi a covid-protkollt, a legsúlyosabb büntetésre számíthat.

A Fürjes által a sajtótájékoztatón említett buborékrendszerről éppen a hét elején derült ki, hogy annak megvalósítására az utolsó pillanatban írtak ki egy félmilliárd forintos közbeszerzést. A félmilliárd forintos tendert a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) nyerte el.

A “intelligens buborékrendszer” lényege pedig az, hogy az EB különböző helyszíneire csak azok léphetnek majd be, akik igazoltan nem fertőzöttek, és a résztvevők csak egymással illetve a szervezőkkel és stábtagokkal érintkezhetnek.

Azaz a verseny idejére egy képzeletbeli buborékkal választják el a rendezvényt és annak minden résztvevőjét a külvilágtól.

Valódi Hírek