Kiperelte a DK: Ennyit visznek haza havonta Vidnyánszkyék azért, hogy ideológiai népneveldét csinálnak az SZFE-ből (+videó)

Szépen tejel a pusztítás a Fidesz-kegyenceknek.

Kiperelte a Demokratikus Koalíció, hogy mennyit keresnek az SZFE kuratóriumi tagjai — közölte Manhalter Dániel a párt online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Manhalter Dániel kiemelte, hogy mivel maga is SZFE-s hallgató volt, kiemelten fontos számára ez az ügy. Közölte, hogy Oláh Lajos közérdekű adatigényléssel kérte ki korábban, hogy az SZFE kurátorai mennyit keresnek. Az adatokat szokás szerint adták ki, ezért per indult.

Az SZFE végül még a bírósági döntés előtt rendelkezésre bocsátotta a kért adatokat.

„Ezekből kiderül, hogy megint a fideszes kegyencek árnak jól.”

— fogalmazott Manhalter, hozzátéve:

„Mi európai magyarok nem tartjuk helyesnek, hogy Orbánék a felsőoktatást a saját pénztáruknak tekintik, így a DK garantálja, hogy a kormányváltás után megszabadítják az egyetemeket a pártkáderektől.”

Ezután közölte, hogy az SZFE-t leuraló és beszántó kormánykegyencek mennyi pénzt kaptak azért, hogy Magyarország legszínvonalasabb művészeti egyeteméből ideológiai népneveldét csináljanak.

A kuratóriumi elnök, Vidnyánszky Attila havi 1,3 millió forintért tartja rajta a szemét az egyetem politikai átalakításán. A kuratóriumi tagok, Világi Oszkár, Rátóti Zoltán, Lajos Tamás és Bacsa György havonta szintén 1,3 milliót kapnak.

Windisch László MMB-alelnök, az SZFE-n felügyelőbizottsági elnök 780 ezer forintot kap a pusztításért, a felügyelőbizottsági tagok pedig havi 650 ezret, így Nemcsák Károly, Szatmáry György Béla, Martonyi Zoltán is ennyivel lesznek gazdagabbak a mi pénzünkből.

Manhalter Dániel kijelentette:

A kormányváltás után a pártkádereknek menniük kell!

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek