FRISS: Megszüntették Bige László házi őrizetét

Pedig az Ügyészség nagyon nem akarta ezt.

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll — derült ki a Nitrogénművek csütörtöki közleményéből.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. március 24-én szüntette meg a milliárdos házi őrizetét, de az elsőfokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezéssel élt, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének a meghosszabbítására.

Ezt elutasították, de az Ügyészség ismét fellebbezett — írják.

A Nyíregyházi Törvényszék ezután mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálta, azokat elutasította, és helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit.

„A Nitrogénművek Zrt. továbbra is teljes mértékben megbízik az igazságszolgáltatás döntéseiben, és minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben. A döntés eredményeként, Bige László semmilyen tekintetben nincs korlátozva abban, hogy kiemelkedő üzleti tevékenységét a továbbiakban eredményesen folytathassa”

— áll a közleményben.

Korábban Bige László azzal került a hírekbe, hogy nagymintás közvélemény-kutatást rendelt, amelynek eredményét ingyen körzeadta. Gulyás Márton készített vele egy interjút — még a házi őrizetben — a Partizán Youtube-csatornán, amelyben azt mondta, Orbánék szicíliai módszerekkel próbálják kinyírni őt, de

„ezt nem fogom hálátlanul így hagyni, ennek meglesznek a következményei”.

Kapcsolódó cikkünk:

Bige László megüzente: “Sok eszköz van a kezemben, és ha kell, akkor fogom is használni” (+videó)

 

Valódi Hírek