Kiakadt a DK: Szájer József produktuma is szerepelt a történelem érettségi kérdései között

A párt szerint semmi helye nem lenne a szájeri alaptörvénynek ott.

Szerdán került sor a középiskolások történelem érettségijére, amely során az Eduline beszámolója szerint a diákok a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében az athéni demokráciával, a középkori építészettel és Mátyás uralkodásával kapcsolatos feladatot is kaptak.

Emellett a modern történelmi feladatok témái között szerepelt Németország újraegyesülése és a mai magyar politikai intézményrendszer is

— a középszinten érettségizőknek ehhez az Alaptörvény részleteit kell forrásként használniuk.

Ezzel kapcsolatban a DK közleményt adott ki, amelyben azt írják:

„Ezzel a 11 éves Nemzeti Együttműködésnek csúfolt orbáni rendszer eljutott a legsötétebb Kádár-korszakba, amiről egyébként, mint az átkos emlékű múlt egyik szeletkéjéről, szintén volt kérdés az érettségi feladatlapon”.

A DK ezért arra hívta fel a vizsgakérdéseket összeállítók figyelmét, hogy „a szájeri Alaptörvény is a történelem szemétdombjára fog kerülni, a NER többi díszletével együtt”.

„Felesleges az egyébként a legújabb kori történelmet az előkészítetlen digitális oktatás miatt csupán az internetről ismerő diákokat a gránit szilárdságúnak csúfolt, mégis hetente átírt tákolmányról szóló kérdésekkel fárasztani.

Jövőre legyőzzük Orbán rendszerét, és új alkotmányt adunk a Köztársaságnak”

közölte a párt.

Valódi Hírek