Nagy bejelentést tett Kubatov: Ha megvan a 4 millió beoltott, szombaton mindenki mehet a Fradi meccsére (+videó)

Már a jegyeket is árulják.

„Ha 4 millió beoltott van, akkor mindannyian jöhetünk meccsre”

– jelentette be Kubatov Gábor, FTC-elnök, a Fidesz pártigazgatója a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Hozzátette, a meccsre járásnál fontosabb feladatnak tartja ugyanakkor azt, hogy megköszönje az egészségügyi dolgozók munkáját, hiszen ők hajlandóak voltak az egészségüket is kockára tenni a járvány elleni küzdelemben.

Kubatov elmondta, a Fradi ezért elindítja a „Nemzet hősei” kezdeményezést, amelynek keretében szeretnék meghívni az egészségügyi dolgozókat, katonákat és rendőröket is a szombati mérkőzésre, amennyiben lesz.

Az ftc.hu oldalán a szombati mérkőzéssel kapcsolatban azt írják:

„Nagyon várjuk már a miniszterelnök bejelentését, mert ha időben meglesz a négymilliomodik beoltott, akkor a szombati, FTC-Mezőkövesd bajnokit ismét nézők előtt rendezhetjük meg. Az új szabályokat tartalmazó rendeletek a bejelentés másnapjától lépnek életbe, vagyis legkésőbb egy pénteki bejelentés esetén lehet ismét meccsre menni”.

Hozzáteszik:

a szombati mérkőzésre a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolókat várják a Groupama Arénába, és már értékesítik a jegyeket is.

Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa szerdán beszélt arról, hogy a jelenlegi átoltottság még nem elegendő ahhoz, hogy emiatt csökkenjenek a számok.

Mint mondta:

„Tehát még egy-két, akár hárommillió ember beoltására van szükség ahhoz, hogy nagyon komolyan csökkenjen a járvány, illetve komolyan csökkenjen az a veszély, hogy a vírus visszatér Magyarországra”.

Valódi Hírek