A kormánysajtó úgy tudja, hogy a vendéglátószektor meg sem érezte a járványt

Már-már jól is jött.

Szinte kivétel nélkül minden megkérdezett településen újra tudtak nyitni a vendéglátósok — írta csütörtökön a Magyar Nemzet.

A lap arra alapozza ezt az állítást, hogy néhány városban megkérdeztek egy-két érintettet. A cikkből kiderül, hogy Debrecenben például a teraszengedéllyel rendelkező 156 üzlet közül 131 üzemel, Kecskeméten pedig a szolgáltató egységek 90 százaléka várja a vendégeket.

Kecskeméten van még egy-két terasz ugyan, ami nem nyitott ki, de ez azért van a lap szerint, mert ott épp felújítási munkákat végeznek (feltehetően abból az irgalmatlan sok pénzből, ami a járvány egy éve alatt befolyt a kasszába — a szerk.).

Nagykanizsán is majdnem az összes terasz kinyitott a lap információi szerint, esetleg a munkaerőhiány jelentett egy-két helyen gondot, de azt május elejéig megoldják.

Felsoroltak még néhány várost, ahol minden a lehető legnagyobb rendben van a vendéglátósokkal, aki nem tudott kinyitni, az döntően felújítás miatt tart még zárva szerintük.

„A hazai turistaparadicsomokban működő vendéglátósok, szállásadók is talpon maradtak.”

— írta a lap. Néhány polgármestert is megszólaltattak, akik mind csupa jóról tudtak beszámolni, és mindannyian roppant optimisták.

Hiába, a kormány olyan flottul kezelte a járványt, és annyi pénzügyi és egyéb segítséget nyújtottak a vendéglátó-turizmus ágazat képviselőinek, hogy ők szinte már nem is várták, hogy nyithassanak, hiszen remekül megvoltak anélkül is.

(kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

 

Valódi Hírek