Lényegesen egyszerűbb oltáshoz jutni mától: Itt vannak a részletek

Hónapokba telt megtenni ezt az egyszerű lépést, de végül sikerült.

Mostantól interneten is lehet időpontot foglalni az oltásra — jelentette be a kormány a hivatalos koronavírus-oldalon.

Mi is beszámoltunk arról, hogy az oltás felgyorsítása érdekében a kormány kísérleti jelleggel egy internetes foglalási rendszert tesztelt szerdán és csütörtökön. Ennek keretében 70 ezer, már oltásra regisztrált ember kapott sms-értesítést, amivel időpontot foglalhatott magának oltópontra a jövő hét elejére.

A felületet az utóbbi két napban sikeresen tesztelte az Országos oltási munkacsoport,

azt >>ITT<< lehet elérni.

Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni.

Az időpontfoglalóban jelenleg április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra lehet oltási időpontokat foglalni a Sinopharm vakcinával történő oltásokra.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Mindezt >>ITT<< lehet ellenőrizni.

Az időpontfoglalóra TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Ezt követően

kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt.

A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap.

A regisztráltakat arra kérik, hogy ha már foglaltak online időpontot, és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra, így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

 

Valódi Hírek