Pofon Orbánnak: Több százezer szülő nem engedte iskolába a gyerekét az „újranyitás” napján

Nem akarják, hogy a gyerekek hazavigyék az agresszív brit vírust a beoltatlan rokonságnak.

Az ADOM Diákmozgalom hétfő reggel indított nem reprezentatív online felmérése szerint a válaszadó szülők, tanárok és diákok beszámolói alapján az alsó tagozatos diákok átlagosan

44%-a nem ment személyesen iskolába az újranyitás napján. A felmérés által lefedett több mint 27 ezer alsós diák közül több mint 12 ezren maradtak otthon.

Az eredményeket az összes alsó tagozatos diákra kivetítve arra a következtetésre jutottak, hogy még egy jóval alacsonyabb tényleges országos hiányzási arány esetén is valószínűsíthető, hogy

több mint százezer alsó tagozatos diák nem ment ma személyesen iskolába.

Az iskolákból hiányzó diákok számára ugyanakkor nincs pontos adat, és az ADOM felmérést feltehetően több olyan szülő töltötte ki, akinek a gyereke otthon maradt, illetve a hiányzók arányában osztályonként és iskolánként hatalmas különbségek alakultak ki.

Az ugyanakkor biztos, hogy miközben van olyan nyírbátori 17 fős, valamint budapesti 27 fős osztály, ahol minden tanuló részt vett az órákon, addig az ADOM-hoz rengeteg olyan beszámoló is érkezett, amelyek szerint

például egy budapesti osztályban 25-ből 22 fő hiányzott, illetve sok olyan osztály is akadt, ahol a teljes osztály otthon maradt.

Így például egy mosonmagyaróvári 27 fős osztályból mind a 27 fő, egy csömöri 22 fős osztályból mind a 22 fő. Olyan beszámolók is érkeztek, ahol a szülői közösség kérésére egy osztály vagy iskola digitális tanrendben folytatta az oktatást.

Az otthon maradó diákok több iskolában online követhették a tanórákat, és akadt olyan pedagógus is, aki be is tudta vonni az otthon tanuló diákokat, felszólította őket is óra közben, ahogyan az egy rendes tanórán szokás.

Sok olyan beszámoló is érkezett azonban, ahol technikai okokból vagy felsőbb utasításra nem volt lehetőségük a pedagógusoknak online bekapcsolódási lehetőséget biztosítani a hiányzó diákoknak.

Az ADOM felmérési eredményeit Ravasz Ágnes is megerősítette. A PDSZ választmányi tagja az ATV hétfő esti műsorában elmondta: becsléseik szerint a diákok 40 százaléka nem ment ma be az iskolákba.

Kapcsolódó cikkünk:

Kiderült: Orbán egy olyan protokollra hivatkozott az iskolanyitásnál, ami nem is létezik

.

Valódi Hírek