A DK megkérdezte, mi köze van Rogán Antalnak a lélegeztetőgép-mutyihoz (+videó)

Megannyi kínzó kérdés.

A DK szeretné tudni, hogy Rogán Antalnak milyen érdekeltségei vannak a nagy lélegeztetőgép-mutyiban — közölte Barkóczi Balázs a párt online sajtótájékoztatóján pénteken.

A politikus elmondta, hogy a járvány miatt sebtében és rejtélyesen beszerzett lélegeztetőgépek ügye Szijjártó Péter neve mellé is kérdőjeleket tett, hiszen a külügyminiszter azóta sem mondta el, miért vásároltak ennyi gépet.

Barkóczi felhívta a figyelmet arra, amiről mi is beszámoltunk:

az ügyben Rogán Antal neve is felmerült a napokban.

A HVG információi szerint a jelenleg havi 90 millió forintért raktározzák a gépeket. A telephelynek, ahol a fölösleges gépeket parkoltatja a kormány, mindkét tulajdonosa Rogán Antal köreiből került ki, ráadásul az erre vonatkozó közérdekű adatigénylésre a reakciót csak 100 nap múlva kapták meg a kormánytól.

Az, hogy pontosan hány gépet raktároznak, nem derült ki a válaszból.

Mint ismeretes, az első hullám alatt fölöslegesen összevásárolt lélegeztetőgépeket Gödöllőn raktározzák a TEVA telephelyén, ami azóta kétszer is gazdát cserélt.

Szeptemberig ingyenesen parkoltak ott a gépek, azóta viszont fizetni kell érte.

A korábbi megállapodás egy haszonkölcsön-szerződés volt, amit a kormány korábbi stratégiai partnereként kötött meg a Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői telephelyével.

Ez a megállapodás tavaly szeptember 30-ig szólt, októbertől pedig piaci alapúvá vált, mégpedig azért, mert a több mint 160 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttes időközben

kétszer is gazdát cserélt.

Mindkét tulajdonosnak köze van Rogán Antalhoz, jelenleg a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. a tulajdonos, akikre 2016-ban Rogán lakáslottóként elhíresült konstrukció szervezésének feltételeit szabta.

A Demokratikus Koalíció kíváncsi, hogy

Rogán Antalnak milyen érdekeltségei vannak a nagy lélegeztetőgépmutyiban.

A párt szerint felháborító, hogy

„ennek a velejéig korrupt rendszernek a sakkfigurái odáig fajulnak, hogy amikor emberek tömegei halnak meg, azt nézik, hogyan tudnának még többet lopni. Ezért kell majd őket ’22 után számon kérni, mert sem a lopás, sem a rengeteg halott nem maradhat büntetlenül.”

— fogalmazott Barkóczi.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek