Telex: Orbánék napokon belül bejelenthetik a legújabb enyhítéseket

A lap értesülései szerint már jövő héttől nyithatnak a teraszos éttermek.

Vagy Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón vagy Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádiós interjújában jelentheti be az újabb járványügyi enyhítéseket – értesült a Telex.

A lap információi szerint az új intézkedések része lehet

a terasszal működő vendéglátóhelyek nyitása, illetve az a májusi időpont, amikortól oltási igazolvánnyal már lehet kulturális intézményeket vagy rendezvényeket látogatni.

Minderről hivatalos megerősítést nem kaptak, de úgy tudni, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy olyan előterjesztésen dolgozik, hogy minél hamarabb kinyithassanak a teraszok, és lehessen újra rendezvényekre járni.

Eszerint tehát a kormány még a héten bejelentheti, hogy április 19-től, azaz jövő hétfőtől kinyithatnak a teraszos éttermek és május közepétől – egyes információk szerint május 1-10. közötti dátumtól – az oltási igazolvánnyal rendelkezők mehetnek rendezvényekre.

Utóbbi esetében ugyanakkor az is elképzelhető, hogy ez csak május második felétől lép érvénybe.

Orbán a múlt pénteki rádióinterjújában valóban arról beszélt, hogy 3-3,5 millió beoltott után újabb enyhítésekre készülnek és azt is előrejelezte, hogy erre már napokon belül sor kerülhet.

„Ha elérjük a 3-3,5 millió beoltottat, akkor „adhatunk könnyítést azoknak, akiknek van védettségi kártyája: ki lehet nyitni számukra a szállodákat, a kulturális életet”, de erről majd akkor kell beszélni. Ha pedig az eddig nem regisztráltak azt fogják látni, hogy valakik ilyen könnyítést kapnak, akkor kedvet kapnak a regisztrálásra”

– nyilatkozta ezzel kapcsolatban a miniszterelnök. A három millió beoltottat tegnap, április 13-án értük el.

Orbán Viktor egyébként nem sokkal ezelőtt egy sejtelmes bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, ahol azt írta, hogy nagy bejelentésre készül.

Valódi Hírek