Lázár János úgy tudja, hogy Orbán örök, de azért több ponton is beleszállt a Fideszbe

Biztos, ami biztos.

A járványról, az egészségügyről, a mezőgazdasági ágazatról, a kiskereskedelmi multik megregulázásáról és Mészáros Lőrincről is beszélt a mezőhegyesi ménesbirtokért és a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train mintaprojektért felelős Lázár János az mfor.hu-nak.

Elmondta, hogy szerinte a következő időszakban a magyar politika fókuszában a vidékfejlesztésnek kellene állnia: oly módon kell felfejleszteni a vidéket, hogy ott osztrák vagy német minőségű életet éljenek az emberek — tette hozzá.

“Nagyon kevés olyan vezető politikus van, aki a fővárostól 150-200 kilométerre éli a hétköznapjait. Ezt én problémának tartom, mert az ország nagyobbik része vidéken él”

— fogalmazott magára célozva. Hozzáfűzte, hogy párttársai az infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban is tévednek. Szerinte

„kötött pályát nem ott kell fejleszteni, ahol többféleképpen is lehet közlekedni, hanem ott, ahol gondot okoz akár 20 kilométerrel odébb is eljutni.”

Kifejtette gondolatait a 2019-es választásokkal kapcsolatban is: szerinte a Fidesz Budapesten súlyos presztízsveszteséget szenvedett, de vidéken megmaradt a fideszes többség. Pártjának vissza kell találnia a vidéki emberekhez, akik

„úgy érzik, a fejlesztéspolitika több köréből is kimaradtak az elmúlt évtizedekben.”

Lázár eléggé önleleplező módon nyilatkozott arról is, hogy az agrárpályázatokon eddig kizárólag NER-vállalkozók jutottak forráshoz. Ezzel kapcsolatban azt mondta:

“Nem titok, előkészítés alatt áll egy olyan kormányzati döntés, amellyel a folyamatban lévő, különböző élelmiszeripari, állattenyésztési pályázatokon indulók – ha megfelelnek a formai követelményeknek — nyerni fognak.”

Az elmúlt időszakban többször írtunk mi is arról, hogy Lázár János gyakorlatilag hadüzenetet küldött a Magyarországon jelenlévő külföldi élelmiszer-kereskedelmi láncoknak.

Szerinte ezek nekünk rosszabb árut adnak el, mint a nyugati vásárlóknak, ráadásul a profitjuk is külföldre vándorol.

Elmondta, hogy “a magyarországi online élelmiszer-kereskedelmet magyar kézben kell tartani” , és ezen a területen a magyar politikának “a magyar Coopot és a magyar CBA-t helyzetbe kell hozni.”

Azt elismerte azért, hogy “erről nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, mint én, még a Fideszen belül is van erről vita.”

Mészáros Lőrincről az a véleménye, hogy nem vele van a baj, hanem azzal, hogy

csak egy van belőle.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy mindig ugyanazok nyerik az állami pályázatokat, úgy fogalmazott:

”Súrlódási veszteség”, ahogy ezt cinikusan szokták nevezni, sajnos mindenütt van, ahol emberek döntenek pénzekről, forrásokról.”

Orbán Viktorral kapcsolatban azt mondta:

“Először is, Orbán Viktor örök.”

Valódi Hírek