Megszólalt a Magyar Nemzet a Petry-ügyről: Az ő érdekében nem hozzuk nyilvánosságra a hangfelvételt az interjúról

Ez gyorsan eszkalálódott.

Beszámoltunk arról, hogy Petry Zsolt interjút adott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, amelyben azt mondta: a német sajtó kiforgatta a szavait, a Magyar Nemzet pedig egyeztetés nélkül húzott ki mondatokat az interjúból.

A Magyar Nemzet kiadott egy közleményt az ügyben hétfőn kora délután:

Azt állítják, az inkriminált mondat, amely kimaradt, szerkesztési okokból nem került be a letisztázott változatba. Erről van szó:

„Én nem Péter véleményével szemben állok, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egy kisgyerek jól érzi magát egy homoszexuális családban. Csak azt kérem, hogy ne ez legyen az irányadó.”

A lap hangsúlyozza, hogy nem cenzúrázta, hanem szerkesztette a szöveget, mivel annak egy korábbi részében Petry már kifejtette Gulácsival kapcsolatos álláspontját, az adott kontextusból pedig kilógott volna a visszautalás.

Szerintük Petry csak azután tette szóvá a kimaradt mondatot, miután a Herthánál kérdőre vonták az interjú miatt.

„Ezek után felhívta munkatársunkat, kérve, hogy pontosítsuk ezt a részt. Megkérdeztük, ragaszkodik-e ahhoz, hogy a szóba forgó két mondatot szó szerint leközöljük, erre nemmel válaszolt. Ezek után jelent meg – hangsúlyozottan vele egyeztetve – „Petry Zsolt tiszteletben tartja a másképp gondolkodók véleményét” címmel a kiegészítésünk az interjúhoz”

— írja a lap.

Hozzáteszik, semmit nem akartak eltitkolni, és hangfelvételük is van az interjúról, ami tisztázná, mit is gondol Petry Zsolt, de

ezt az ő érdekében nem hozzák nyilvánosságra.

„A Magyar Nemzet a maga részéről lezárta az ügyet. Sajnálatosnak tartja, hogy Petry Zsoltot felmentette a Hertha BSC. Mindenki úgy értelmezi a történteket, ahogy akarja, a lényeg mégis az, hogy egy kiváló labdarúgó-szakember, egy kapusedző a véleménye miatt vesztette el az állását.”

— zárják a közleményt.

Valódi Hírek