Kiderült: Sokkal több gyerek kapta el a vírust, mint eddig gondoltuk

Véletlenül jöttek rá a kutatók.

Egy bajor kutatás adatai szerint az első és a második hullámban is jóval több gyermek fertőződhetett meg új koronavírussal, mint ahány esetet sikerült PCR-tesztekkel kiszűrni — írta meg az Infostart.hu a MedicalXpress cikke alapján.

A kutatóprogramban a bajor óvodás és kisiskolás gyermekeket szűrik az egyes típusú diabéteszre utaló korai jeleket keresve.

A kutatást Anette-Gabriele Ziegler vezeti, és mivel a szűréshez vérmintákat vettek a programban résztvevő gyerekektől, a kutatók úgy gondolták, egyúttal azt is megnézik, hogy a mintákat adó gyerekek mekkora hányada esett már át a víruson.

Ehhez egy rendkívül pontos antitesttesztet használtak, amelynek segítségével megállapították: az első hullám alatt a programban szűrt gyerekek 0,86 százaléka esett át a víruson, ami

a hivatalos számok hatszorosa.

A második hullám alatt is folytatták a kutatást, itt még aggasztóbb számok jöttek ki:

az óvodás korosztály esetében 5,6 százalék eshetett át ez alapján a koronavíruson, míg a kisiskolások körében ugyanez az arány ennél is magasabb,

8,4 százalékos volt.

Eközben egyre több szakember mutat rá a gyerekek oltásának szükségességére, a Pfizer pedig már 12 éven aluliakon is teszteli a vakcináját, miután a 12-15 év közötti korosztálynál nagyon biztató tapasztalataik voltak.

 

Valódi Hírek