Demeter Szilárd egy ostoba nyikhaj Vámos Miklós szerint: Itt van Demeter sértett és cinikus válasza

Amikor a bolha köhög.

Demeter Szilárd egy nagyon ostoba ember — jelentette ki Vámos Miklós Veiszer Alinda műsorában.

A kultúrpolitika is szóba jött az adásban, ezzel kapcsolatban Vámos elmondta, hogy bár most sokan azt hiszik, hogy le lehet váltani a magyar irodalom legfényesebb neveit, és ha másnak adjuk a pénzt, akkor másvalaki lesz fényes, de ez nem így van.

Demeter nevét Vámos nem, csak Veiszer Alinda mondta ki kérdésében. A műsorvezető azt fejtegette, hogy az író tőle szokatlan indulattal reagált Demeter Szilárd gázkamrázós publicisztikájára.

„Én az ostobaságra mindig nagyon arrogánsan reagálok, mert úgy érzem, hogy az ostoba emberek nagyobb bűncselekményekre is képesek.”

— válaszolta erre Vámos. Úgy fogalmazott:

„Akit említettél, az egy nagyon ostoba ember, borzasztó hülyeségeket írt. Ráadásul egy kis nyikhaj, aki nem emlékszik arra, hogy Soros Györgynek óriási szerepe van abban, hogy itt nincs szocializmus. (…) Támogatott mindenkit, élen a Fidesz igen tisztelt politikusaival.”

A József Attila-díjas író azt is hozzátette, hogy a sorosozás nevetséges, és a göbbelsi propaganda mintájára zajlik.

Az interjút, amit a Telex szemlézett, jelképes összegért >>ITT<< tudod megnézni.

Demeter Szilárd villámgyorsan reagált is egy végtelenül cinikus írásban Vámos kijelentéseire a Mandiner hasábjain.

A magyar kultúra újdonsült ura azzal próbált meg érvelni, hogy Vámos Miklós 1983-ban Kommunista Ifjúsági Szövetség-díjat kapott.

Szerinte Vámos csak azért bírálta őt, hogy Závada Pál és Parti-Nagy Lajos bevegyék maguk közé, de ezzel Demeter szerint nem fog mély nyomot hagyni az irodalomtörténetben az író.

(kiemelt kép: WMN/mandiner)

 

Valódi Hírek