Deák Dániel úgy tudja, Orbánék új súlypontot hoznak létre Európában, amihez más néppártiak is csatlakozni fognak

A fideszes elemző szerint a Néppárt lejtmenetben van, Orbáné a jövő.

A budapesti Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozó legnagyobb üzenete az volt, hogy egyáltalán nem csökkent sem a Fidesznek, sem Magyarországnak a politikai mozgástere az Európai Unión belül – közölte Deák Dániel a HírTV hétfő esti adásában.

A fideszes „elemző” arról beszélt: egy új súlypont létrejötte körvonalazódik ki az európai politikában.

Deák Dániel emlékeztetett, a baloldali kritikusok azt hangoztatták, hogy az Európai Néppártból való távozás után a Fidesznek sokkal kisebb lesz a befolyása a politikai folyamatokra az EU-n belül.

Deák szerint ez nem igaz,

„sőt, még nagyobb mozgástere is van innentől a Fidesznek, hiszen a néppárt sokszor visszafogta a hagyományos értékek képviseletében.

Az Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozón kijelölték azt az irányt, amelynek keretében össze akarják gyűjteni az európai jobboldali pártokat és egyfajta új szövetség fog kialakulni (…) mindenképpen egy új súlypont lesz az európai politikában”

– tette hozzá.

Deák Dániel úgy tudja, hogy az Európai Néppártból is fognak csatlakozni az új szövetséghez.

A műsorvezető kérdésére, hogy „mekkora arcvesztéssel” kell számolnia a Néppártnak az új hatalmi központ létrehozása után, Deák azt válaszolta, hogy már a Fidesz elveszítése is az volt, és szerinte a Néppárt komoly lejtmenetben van, ami tovább fog fokozódni, ha sikerül valóban létrehozni egy olyan szövetséget, ami komoly elszívó erővel bír.

Videó:

.

Valódi Hírek