Orbán Viktor már 3,5 millió beoltottról beszél: Ennyi kell, hogy lazíthassunk

Szerinte a magyarok nagyon kényesek a szabadságra.

Ha nem tartjuk be azokat a korlátozásokat, amelyek érvényben vannak, nagy baj lehet a húsvétból, mindenkit óvatosságra, és a szabályok betartására kérek — mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádión a Jó reggelt, Magyaroroszág! című műsorban.

Szokásos interjújában a miniszterelnök elmondta, amiről már szerda este is beszélt az M1-en: ha húsvétkor nem tartjuk be a korlátozásokat,

abból nagy baj lesz.

Mindenkit arra kért, hogy viseljék a maszkot, tartsák a távolságot. Akik be vannak oltva, azok kicsit szabadabban tudnak családot látogatni.

Szerinte most arányszámot kell nézni, ma van több mint 260 halott és több mint 9000 új fertőzött, a beoltottak száma több mint kétmillió, ezt a két számot kell párba állítani. A betegek és az elhunytak, illetve a rendelkezésre álló vakcinák és beoltottak közötti arány javulni fog, két-három hét, amíg átbillenünk, míg a vakcinák éreztetik hatásukat a halottak és fertőzöttek tekintetében is.

Szerinte fel fognak gyorsulni az események, április 13-ra elérjük a 3 millió beoltottat, és akkor felgyorsulnak az események.

„Eddig 2 156 680 ember kapta meg az első oltását, 863 000-en pedig már a másodikat is. Azt a jelentést kaptam ma reggel, hogy húsvét után 2,5 millió beoltott lelehet, április 13. pedig az a nap lehet, amikor a három millió beoltottat is elérhetjük. Ha elérjük a 3-3,5 milliót, jöhet a következő lépés, erről jövő héten tudom tájékoztatni a nyilvánosságot”

— mondta, hozzátéve, hogy 2,5 milliós oltottság után néhány nappal életbe lép az új szabályozás, nyithatnak az üzletek.

Orbán úgy gondolja, az első és a második hullámot meg lehetett állítani zárásokkal, de a brit mutáns terjedését csak lassítani lehet. Elmondta: vannak nyugati országok, ahol szigorítanak, de ők mögöttünk vannak járványkezelésben, mivel ők

a vakcinából politikai kérdést csináltak, és nincsenek keleti vakcináik.

„Tőlem hottentottainak is hívhatják a vakcinát, ha a magyar hatóságok engedélyezik, akkor azt be fogjuk adni”

— fogalmazott. Elmondta, hogy az ellenzék oltásellenes, és ez szerinte bűn. Arra kért mindenkit, hogy aki nem akar oltatni, legalább másokat ne beszéljen le.

Azt látta titkosított iratokban, hogy a britek nyilvánosságra hozta a biztonsági stratégiájukat. Szerinte ők arra készülnek, hogy az erőviszonyok nyugatról keletre fognak tolódni. Orbán úgy véli, hogy

keleti vakcinákkal fogják beoltani a világ népességének 70 százalékát.

Szerinte egyesek másokat lebeszélnek, mert politikai hasznot remélnek ettől, de közben ők maguk felveszik a vakcinát. Orbán szerint az a megközelítés, hogy ha nem oltatnak az emberek, akkor több lesz a halott, ez pedig meggyengíti a kormányt, és akkor a baloldal visszakerül a hatalomba, de ezt a megközelítést egyértelműen elsöpörte a nép érzése.

Szerinte létezik az a politikai hagyomány, hogy egyesek mindig támaszkodni akarnak más országokra. Ő viszont azt a hagyományt követi, hogy mindenki a saját szempontjai szerint jár el, nem követi semelyik erőcsoportot, mert szerinte az a fontos, hogy védjük meg a saját világunkat.

Ha valaki ránk akar erőltetni valamit, ami nekünk nem tetszik, el kell hárítani.

A magyar világot a magyaroknak kell berendezniük

— hangsúlyozta.

Egy héten belül döntenek arról, hogy a 16 év fölötti fiatalokat is elkezdik oltani a Pfizer vakcinával — jelentette be. Ha pedig elérik a 3,5 millió beoltottat, akkor lesznek különféle kedvezmények a beoltottak számára a szállodákban és a kulturális eseményeken.

A kérdésre, hogy lehet-e a vakcina kötelező, azt válaszolta: Nem diktatúrában élünk. Szerinte

a magyarok nagyon kényesek a szabadságra.

Valamiről hiába érezzük, hogy jó, de rá akarnak bennünket szorítani, az már nem tetszik – szerinte a kötelező oltás a felnőttek esetében nem járható út.

A Salvinivel és Moravieczkivel folytatott csütörtöki találkozóról is beszélt:

Matteo Salvinit mi mindig a hősünknek tekintjük, mert bebizonyította belügyminiszterként, hogy a migránsokat a tengeren is meg lehet állítani”

— mondta, hozzátéve, hogy nem hisz a szemének, hogy ezért bíróság elé állítják.

A találkozónak az volt az oka, hogy a régi kereszténydemokrata pártok lepaktáltak az európai baloldallal, feladják a hagyományos értékeket, és

elfogadták az LMBTQ-őrületet, a migrációval szemben pedig nem akarják megvédeni a kontinenst.

Hangsúlyozta, hogy fel fogják építeni az új kereszténydemokrata jobboldalt.

 

Valódi Hírek