Orbán bejelentette: Megvan a kétmillió beoltott

Minden ötödik magyar megkapta az első oltását.

Orbán Viktor hétfő délután a Facebook-oldalán közzétett videóban beszélt arról, jó esély van arra, hogy elérjük a kétmilliós oltásszámot. A miniszterelnök jóslata végül hétfőm nem jött be, március 29-én ugyanis még nem érte el a beoltottak száma a kétmilliót Magyarországon.

Ez végül kedd délután történt meg: a legfrissebb tájékoztatás szerint 2 000 998 ember kapta meg az első koronavírus elleni oltását.

Ezt Orbán közösségi oldalán megosztott „vakcinométer” nevű videóban jelentették be, illetve a kormányzati tájékoztató honlapon is közzétették, hozzátéve, hogy „minden ötödik magyar ember már megkapta az oltást”.

Kedden egyébként támadt egy kis zavar a rendszerben, hiszen a megszokottól eltérően reggel nem tették közzé a legfrissebb járványügyi adatokat a koronavirs.gov.hu oldalon, holott Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában utalt arra, hogy csak hétfőn 8000 új beteget regisztráltak.

Ezt végül 12 óra után nem sokkal pótolták így kiderült, hogy 4609 az új fertőzöttek száma, 274-en pedig elhunytak. 12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 1529-en vannak lélegeztetőgépen. A legfrissebb járványügyi adatok így ismét negatív rekordot döntöttek.

Az oltottak számát azonban ekkor sem osztották meg az oldalon, mindössze annyit írtak, hogy „ezekben az órákban átlépjük a 2 millió beoltottat”, ezt végül kedd délutánra sikerült elérni.

 

Valódi Hírek