Rengetegen járnak covidos tünetekkel, lázcsillapítóval dolgozni — A balassagyarmati polgármester az Iparkamarától kért segítséget

A Nógrád megyei városban 217 covid-beteget ápolnak kórházban.

Levelet írt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének Balassagyarmat polgármester azért, hogy tegyenek ajánlást – főként a nagyüzemekben – a fertőzésveszély csökkentésére, így elsősorban a beléptetési rendszer szigorítására, az öltözők fertőtlenítésére.

Csach Gábor a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben arról írt, erre azért lenne szükség, mert

„az utóbbi miatt sajnos rengeteg példa van arra, hogy többen covidos tünetekkel, lázcsillapítóval dolgozni járnak, és ezzel veszélyeztetik nemcsak maguk, de mások életét és a gazdasági termelést is”.

„Természetesen kérem a helyi termelő üzemek vezetőit, hogy fokozottan figyeljenek a járványvédelmi előírásokra: a beléptetésre, a fertőtlenítésre és a lehetséges távolságtartásra is, különösképpen a fenti bonusrendszert működtető cégek esetén”

– tette hozzá a balassagyarmati polgármester.

Közlése szerint a dr. Kenessey Városi Kórházban mind a normál, mind az intenzív ellátás a kapacitás 90%-a felett működik, miközben egyéb osztályok is működnek.

A covid-részlegeken a hétvégén 217 covid-beteget ápolnak, közülük 20-an voltak lélegeztető gépen, míg a covid-ágyakon több mint 40 balassagyarmati várja a gyógyulást

– írta Csach.

108.VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY (2021.03.28.)
Tisztelt Balassagyarmatiak!

Az elmúlt héten biztatóan csökkent városunkban…

Posted by Gabor Csach on Sunday, 28 March 2021

Valódi Hírek