Kiadták az ukázt: Vagy Pintér érdekeltsége takarítja a kórházakat 300 milliárdért, vagy nem lesznek kitakarítva

Méltányos ajánlat.

A hazai kórházak a jövőben vagy a B+N Referenciát választják, vagy megoldják házon belül a takarítást — tudta meg a HVG360.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) még december közepén kért ajánlatot az ország 93 állami fenntartású, 372 telephelyen működő kórházának takarítására, 3,6 millió négyzetméteren.

Egyetlen érvényes ajánlattevőként a Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó B+N kapta a teljes üzletet.

A szerződés négy évre szól, keretösszege 300 milliárd forint, a kórházak pedig kötelesek igénybe venni a szolgáltatást — a honvédség és az egyetemi klinikák kivételével — , ha pedig nem kérnek ebből, akkor a saját alkalmazottaikkal kell megoldaniuk a takarítást.

A Népszava kiemeli, hogy a B+N az 500 legnagyobb árbevételt elkönyvelő magyar cég közt van, jelenleg hatmillió négyzetméteren takarítanak hatezer munkavállalóval.

2016-ban 14 milliárd forintos nettó árbevétele 2019-re 36 milliárdra nőtt, adózott nyeresége pedig ugyanennyi idő alatt félmilliárd forintról 4 milliárdra.

Az elmúlt években sorra nyerték az állami tendereket: ők takarítják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, dolgoznak a MÁV-nak, az OTP-nek, a Volánnak és a Molnak is.

A vezérigazgató Kis-Szölvényi Ferenc szerint Pintér Sándor belügyminiszter figyelt fel a kórházak rossz takarítottsági állapotára.

„Azt kívánta, hogy egységes, magas színvonalú higiéniai rendszer alakuljon ki”

– fogalmazott.

 

Valódi Hírek