Orbán hétvégi házától három percre repülőtér épülhet Felcsúton

A Puskás Akadémia és a Pancho Aréna sem lesz messze.

Tessely Zoltán, a Fejér megyei 3. országgyűlési választókerület fideszes képviselője és a térség fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos a Magyar Hangnak erősítette meg, hogy Bodmér, Szár és Újbarok határában sportrepülőtér épülhet.

A három község által közrefogott területnek van egy negyedik oldala is, amely nem más, mint Orbán Viktor szülőfaluja: Felcsút.

A képviselő-miniszterelnöki biztos a Nemzeti Sportnak januárban adott interjújában arról beszélt, céljuk, hogy Endresz György földet érése közelében az emléküket méltó módon ápoló sportrepülőteret hozzanak létre.

„Nagyszerű hely lesz ez a trianoni megemlékezéseknek, az óceánrepülés és a sportrepülés akkori körülményei méltó bemutatására és a repülősport népszerűsítésére”

– mondta Tessely.

Ha a képviselő által említett, az első magyar óceánrepülők, Endresz György és Magyar Sándor emlékére felállított emlékműtől számítjuk a felcsúti Puskás Akadémia, illetve a Pancho Aréna,

valamint a miniszterelnök hétvégi háza közúton mindössze három percre, 3,1 kilométerre található a repülőtér tervezett helyszínétől.

A képviselő tájékoztatása szerint a Felcsút szomszédságába tervezett repülőtér kapcsán már elkészült egy kormány-előterjesztés. Az összeállítása során pedig Tessely Zoltán már egyeztetett az érintett települések polgármestereivel.

Közülük Németh Norbert, az 1600 lelkes Szár község polgármestere már igyekezett is hűteni a kedélyeket, miután a községben nagy felháborodást keltett a reptér híre.

„Az előterjesztés alapvetően a projekt előkészítéséről szól, és az emlékhely, az úthálózat fejlesztése és a csörlős vitorlásrepülő pálya témaköre került bele”

– közölte a lappal Tessely, aki azt is hozzátette, hogy a tervezet benyújtását egyelőre, a járványhelyzet miatt nem tartják aktuálisnak.

A Magyar Hang emlékeztetett, egy Felcsúthoz közeli reptér témája már régóta jelen van a térségben, 2010-ben ugyanis a Fejér Megyei Hírlap közölt egy hírt arról, hogy sportreptér épülhet Bicske vonzáskörzetében, és már akkor is a most megnevezett helyszínt jelölték meg a reptér építésére.

(Magyar Hang nyomán)

Valódi Hírek