Zanzibáron vakációzott Mende fideszes polgármestere a harmadik hullám kellős közepén

Újabb Fidesz-tag szegte meg a kormányfő nyaralásstopját.

A Pest megyei Mende község polgármestere családjával a mesés Zanzibár tengerpartján tette elviselhetőbbé magának a járvány sanyarú időszakát – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.

„Ha Mészáros Lőrinc dubajozni járhat, akkor Kaszanyi József, egy választott politikus miért ne tanulmányozhatná Zanzibáron az ottani járványvédelmet? Nem is szégyelli, hogy amíg a magyarok nagy része a lezárások miatt szenved, ő Afrika partjainál egy szigeten napozik”

– tette hozzá Hadházy.

A képviselő felidézte azt is, hogy Orbán Viktor a néhány héttel ezelőtt adott rádiós interjújában beszélt arról, hogy Magyarországra a „különleges nyaralóhelyekről hazatérő honfitársaink” hurcolják be a vírusmutánsokat.

A kormányfő külön kiemelte Tanganyikát, a Maldív-szigeteket és Dubajt, majd mindenkit “erőteljesen” arra kért, hogy ha “van pénzük”, akkor is halasszák el az utazásaikat.

Hadházy szerint Kaszanyi esete is egy újabb bizonyíték arra, hogy „a magyarok nagy ívben sajnálják le szegény miniszterelnök úr kérését”.

A képviselő rámutatott arra is, hogy

Tanganyika már nem létezik, az ugyanis 1964-ben egyesült Zanzibár szigetével, és az új állam a Tanzánia nevet kapta.

Mende polgármestere egyébként nem titkolta a zanzibári nyaralását. Március 3. és 6-a között ugyanis több fotót is megosztott a családi vakációról a közösségi oldalán.

A Pest megyei Mende község polgármestere családjával a mesés Zanzibár tengerpartján tette elviselhetőbbé magának a…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, 21 March 2021

Valódi Hírek