Hadházy: Három hónapra érvényes vakcinaigazolást kapott egy kiskorú, akit be sem oltottak

A képviselő szerint az igazolvány több ponton is problémás.

Beszámoltunk róla, hogy március első hetében elkezdték kiküldeni azokat a vakcinaigazolványokat, amiket a beoltottak kapnak Magyarországon.

Az eddigi beszámolók alapján a igazolványon szerepel a tulajdonos neve, a személyi igazolvány- és útlevélszáma, az oltás ideje, illetve az igazolvány sorszáma, valamint van rajta egy QR-kód, amit leolvasva jelenleg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőoldala jelenik meg a telefon böngészőjében, illetve feltüntetik a plasztikkártya érvényességi idejét is.

Az viszont, hogy a tulajdonos melyik vakcinát kapta nem szerepel a plasztikkártyán.

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő kedden közzétett bejegyzése szerint a védettségi igazolvánnyal több probléma is van.

„Pontosabban csak baj van vele.
– aki kapta, nem kérte
– aki kapta kiskorú
– aki kapta, nincs oltva
– aki kapta, nem produkált sem tüneteket, sem pozitív teszteredményt (bár többször tesztelték, mert sportoló -őket bezzeg lehetett…)
– aki kapta, annak csapattársa volt igazoltan pozitív, de ennek ellenére nem állították le az edzéseket és senkinek nem kellett karanténba vonulni. Ez az infó legelképesztőbb”

– írta Facebook-oldalán Hadházy.

Hozzátette: „a kártyán nem szerepel az esetleges oltás típusa – így könnyen lehet, hogy utazáshoz nem lehet majd használni. A kártya nagyon rövid ideig érvényes, ebben az időszakban még amúgy sem lesz jó semmire. Pontosabban egy valamire igen: aki gyártja, nyilván nagyon jól jár vele anyagilag”.

A képen egy Védettségi Igazolvány látható, amivel van néhány baj . Pontosabban csak baj van vele.
-aki kapta, nem…

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, 16 March 2021

Valódi Hírek