Törvényjavaslatban követeli a DK, hogy az otthon maradó szülők 100 százalékos táppénzt kapjanak (+videó)

Többezer állás kerülhet veszélybe az otthonoktatás miatt.

A DK törvényjavaslatban követeli, hogy a koronavírus-járvány miatt gyermekükkel otthon maradó szülők kapják meg teljes bérüket — mondta el Arató Gergely a párt online sajtótájékoztatóján szombaton.

Miután Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy az általános iskolák és az óvodák a tavaszi szünet végéig bezárnak, a szülőknek négy napja volt arra, hogy megoldják gyermekük elhelyezését.

A bejelentést követően elindult a pánikkormány szokásos fejetlen kapkodása is, először közölték, hogy ügyeletet sem lehet tartani, majd ráparancsoltak az önkormányzatokra, hogy egy hétvége alatt mégis szervezzék meg az ügyeletes csoportokat.

Ha a szülők nem tudják megoldani az otthoni munkavégzést, kénytelenek táppénzre menni,

ami komoly bevételkiesést jelent az egyre nehezebben élő családoknak, és az állásuk is veszélybe kerülhet.

A Demokratikus Koalíció ezért törvényjavaslatban követeli, hogy a koronavírus-járvány miatt gyermekükkel otthon maradó szülők kapják meg teljes bérüket, és kapjanak fokozott védelmet a munkahelyükön.

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy a pánikkormány alkalmatlan intézkedései, nem létező válságkezelése nem csak iszonyatos gazdasági válságot eredményezett, de egy olyan harmadik hullámba is belekergetett minket, ami miatt újra be kell zárni az iskolákat.

A családok tavaly tavasz óta lassan felélik minden tartalékukat, nem lehet életeket veszélyeztetni azzal, hogy a szülők nem kapnak teljes fizetést — mondta el a politikus.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek