Orbánék véres kampányra készülnek: Fű alatt tízmilliókkal tömték ki a Fidesz hivatalos trollképzőjét

Van miből toborozni a Facebook-harcosokat.

Tavaly indult, máris súlyos milliókkal tömték ki a Megafon Központot, amit egészen nyugodtan nevezhetünk a Fidesz hivatalos trollképzőjének is.

Az Átlátszó írta meg, hogy tavalyi indulása után két hónappal

56 millió forinthoz

jutott a facebookos „harcosképző”.

„Az induláshoz, a weboldal fejlesztéséhez némi kezdőtőkére szükségünk volt. Ezt úgy oldottuk meg, hogy én megkerestem néhány konzervatív üzletembert, és megkértem őket arra, hogy támogassák az indulásunkat. (…) A jövőben is olyanokat keresünk, akik azonosulnak a céljainkkal. Persze ha az illetőt éppenséggel Mészáros Lőrincnek hívják majd, köszönettel vesszük a támogatását”

— ezt még tavaly nyilatkozta Kovács István alapító a Mandinernek, de azt hangsúlyozta, hogy közpénz nincs a Megafon Központban, és nem is lesz.

Az alapító okirat szerint

Kovács a hárommilliós alaptőkét sem tette le a bejegyzéskor, azt idén májusra ígérte.

A központot működtető Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. 2020-as beszámolójából az látszik, hogy a cég 2020. június 30-án 51,5 millió forintot készpénzben, a fennmaradó összeget pedig tárgyi eszközökben tartotta.

Az 50 millióról nem derült ki, hogy pontosan mit takar, mert az akkor mindössze két hónapja létező cégnek csak személyi jellegű költségei voltak.

Akkor egy alkalmazottjuk volt ekkor, rá 1,82 millió forint kiadás jutott, melyet az egyéb bevételek címén feltüntetett 1,9 millió forint fedezett.

A Megafon beszámolójában az állt, hogy nincs kapcsolt vállalkozásuk, de ezt az 1,9 millió forint bevételt mégis kapcsolt vállalkozással szemben számolták el. Az nem derült ki, hogy ez a vállalkozás micsoda.

Az Átlátszó azt írja, hogy ennek köze lehet Kovács István másik munkahelyéhez, az Alapjogokért Központhoz: ez a cég az elmúlt években
majdnem egymilliárd forintot kapott a Batthyány Lajos Alapítványon keresztül, tehát

jellemzően Miniszterelnöki Kabinetirodától.

(Átlátszó nyomán)

 

Valódi Hírek