Kiderült: Ezért kellett Orbánnak az újabb 90 napos felhatalmazás

Egy éjszaka alatt elvertek 243 milliárdot.

A járvány közepén már megint nem az emberek megsegítésére, hanem spotra, világkiállításra és autóversenyre megy a pénz! Nem is kevés: alsó hangon 243 milliárd!! — írta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közösségi oldalán szerdán.

A politikus arra hívja fel a figyelmet, hogy kedden este a Magyar Közlönyben megjelent néhány rendelet, ezeket fel is sorolja:

  1. a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti, szegedi, tatabányai és debreceni helyszíneken történő megrendezése érdekében szükséges beruházások,
  2. a 2020. évi Dubaji Világkiállításon történő sikeres magyar megjelenéshez szükséges beruházások,
  3. a Kelet-Magyarországi Versenypálya Korlátolt Felelősségű Társaság által a Magyarországi MotoGP megrendezésére irányuló vagyoni értékű jog megszerzése.

„Az ezekkel kapcsolatban kötendő szerződések halasztást nem tűrő, kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződésnek tekintendőek, teljesítésükhöz kiemelkedően fontos közérdek fűződik. Ezért az ezekkel összefüggésben lebonyolítandó közbeszerzési eljárások tekintetében az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására.”

— áll a rendeletben.

Szabó Tímea felhívja a figyelmet arra, hogy

„nem az egészségügy rendbetétele, nem a munkájukat vesztett emberek megsegítése az, ami „nem tűr halasztást”, ami „kiemelkedően fontos közérdek célját szolgálja” vagy amelynek „teljesítéséhez kiemelkedően fontos közérdek fűződik”. „

Hozzáteszi, hogy a stadionépítésből, a dubaji világkiállításból és a MotoGP-ből Orbán és köre gazdagodik.

„Orbán Viktor és a Fidesz-kormány csak a 4 kézilabda stadionra 157(!) milliárdot különített/költött el, a világkiállításra 21 milliárdot, a vérlázító motorversenyre pedig 65 milliárdot! És tudjuk, hogy mennek ezek az árak még följebb is.

Ha ez nem lenne tragédia, azt mondanám, hogy ez egy vicc!”

— fakadt ki a politikus, aki hozzáteszi: 2022.-ben ezért is felelni fog a jelenlegi kormány.

A teljes posztot itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek