DK: A magyarok életével játszik a kormány, ha nem szavazza meg a szabad vakcinaválasztást

Ne Szijjártó döntse el, hogy milyen oltást kapunk.

A Demokratikus Koalíció egy oltáspárti politikai közösség — mondta Arató Gergely a párt hétfői online sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, hogy mindenkit arra biztatnak, hogy adassa be az oltást — lehetőleg olyat, amit az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezett. Kiemelte: ne Szijjártó Péter vagy Orbán Viktor döntsék el, hogy milyen oltást kapunk, hanem

ezt dönthessük el mi magunk.

A DK éppen ezért törvénymódosító indítványt nyújtott be azért, hogy a kormány mindenkinek garantálja a szabad vakcinaválasztást. A Fidesz ezt az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságában még csak tárgysorozatba sem vette, így a párt élt a lehetőséggel, hogy erről

plenáris szavazás legyen, és minden képviselő szavazhasson a kérdésben.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: ne akarjanak mások életével játszani, ne akarják megmondani, hogy melyik vakcinával oltassuk be magunkat, hanem garantálják a szabad vakcinaválasztást.

Ha a Fidesz ezt ma leszavazza, az egyértelmű üzenet lesz az országnak a Demokratikus Koalíció szerint:

Orbán Viktor politikai nyomásgyakorlással akarja elérni, hogy az ellenőrizetlen, EU-s engedély nélküli kínai vakcinával oltassuk be magunkat.

A DK szerint minden magyarnak jár, hogy európai engedéllyel rendelkező vakcinához jusson, és hogy szabad döntése legyen a saját testéől és egészségéről.

A teljes videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek