DK: Heteken belül összeomolhat az egészségügy a tömeges felmondások miatt (+videó)

Miközben a harmadik hullám felfutási szakaszában vagyunk.

Az új egészségügyi jogállási törvény miatt minden ötödik egészségügyi szakdolgozó azt fontolgatja, hogy márciusig nem írja alá az új szerződését és ezzel gyakorlatilag elhagyja a pályát — közölte pénteken Dr. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa.

A politikus közölte:

a hírek szerint van olyan Covid-osztály, ahol ugyanilyen okokból az ápolók nyolcvan százaléka készül felmondani.

Ha ez a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutása közben történik meg, az a magyar egészségügy gyors, földcsuszamlásszerű összeomlását hozhatja magával — fogalmazott a politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító és veszélyes, hogy a pánikkormány által összekapkodott, káros egészségügyi jogállási törvény miatt heteken belül összeomolhat a járványkezelés és az egészségügy.

„A kormánynak legalább pénteken, a magyar ápolók napján észre kellene vennie, hogy nem lehet tovább kizsákmányolni az egészségügyi dolgozókat, mert annak beláthatatlan következményei lesznek”

— jelentette ki.

Tarthatatlan, hogy az őket megillető megbecsülés helyett „megalázó” bérezés mellett, egyre romló munkakörülmények között, bizonytalan és kiszámíthatatlan munkajogi környezetben kell dolgozniuk — mondta.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek