Szinte halálra dolgoztatják és a végletekig kizsigerelik a COVID-osztályokon dolgozó ápolókat a ReSzaSz elnöke szerint

„Ez már nem katonaság, hanem rabszolgaság”.

Annak ellenére, hogy december óta Magyarországon is oltanak koronavírus ellen, nem csökkent látványosan a fertőzött betegek száma az egészségügyi intézményekben, így nem csökkent a Covid-osztályon dolgozó orvosok és ápolók terhelése sem – derült ki az ATV Start című műsorából.

Dénes Tamás Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (ReSzaSz) elnöke elmondta,

nagyon sok osztályvezető nem kér segítséget és szinte szó szerint halálra dolgoztatja az ott dolgozó ápolókat, nővéreket.

„Egy Covid-osztályon dolgozó ápolónak 15-12 órás műszakot kell teljesítenie egy hónapban. Például dolgozik kedden, szerdán 12 órát napközben, a szerdája szabad, majd csütörtökön és pénteken éjjel, és lehet, hogy napközben vasárnap be kell, hogy menjen” – részletezte Dénes, hozzátéve, konkrét intézményeket ugyanakkor nem szeretne említeni.

„Ez már nem katonaság, hanem rabszolgaság”

– jelentette ki a ReSzaSz elnöke, aki szerint az osztályvezetők „valami furcsa büszkeségből” nem kérnek segítséget, így sokan emiatt nem kérik azt sem, hogy más kórházakból vezényeljenek át dolgozókat a leterhelt intézményekbe.

„Látom, hogy szellemileg és lelkileg, hogy mennek tönkre a kollégák. Biztos, hogy amint feloldják a felmondási moratóriumot, el fognak menni. Ez nem a kormány, hanem az adott, rossz osztályvezető hibája, aki ezzel akarja bizonyítani, hogy igenis képes ezt a helyzetet megoldani” vélekedett Dénes.

A teljes beszélgetést >>IDE KATTINTVA<< tudod végignézni.

Valódi Hírek