A DK-s kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinával oltsanak – követelik a polgármesterek

Nem lehet kísérleti nyulakként tekinteni az emberekre.

A DK oltáspárti közösség, de felelősen kizárólag az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával szabad beoltani az embereket – közölte Gy. Németh Erzsébet. A főpolgármester-helyettes hozzátette: Orbánék pánikkormánya ezzel szemben komoly lobbitevékenységet folytat a kínai vakcina erőltetéséért.

A DK polgármesterei ezért azt követelik Kásler Miklóstól, hogy az általuk vezetett kerületekben ne fecskendezzenek az emberekbe bizonytalan eredetű, az Unió által bevizsgálatlan oltóanyagot, csakis az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinát.

A kezdeményezéshez csatlakozott Szaniszló Sándor (XVIII. kerület), Németh Angéla (XV. kerület), Kiss László (III. kerület), László Imre (XI. kerület) és Niedermüller Péter (VII. kerület) polgármesterek is, akik elmondták: nem lehet kísérleti nyulakként használni az embereket, a legfontosabb a biztonság, ezért csak uniós vakcinával szabad beoltani az állampolgárokat.

Videó:


.

Valódi Hírek