Hollik: Az európai gazdaság berúgásának mi leszünk a győztesei, a baloldal pedig cserben hagyta az embereket (+videó)

Két láb rossz, négy láb jó.

A baloldal válságkezelés helyett csak nagyobb bajt csinált, és ha kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot, ahogy korábban — mondta Hollik István Facebookra feltöltött videójában csütörtökön.

Hollik kifejtette: Orbán Viktor gazdasági évadnyitóján

„egyértelműsítette közös célunkat: azt szeretnénk, hogy Magyarország az európai gazdaság újraindításának győztese legyen.”

Ehhez az is kellett, hogy eddig jól védekezzenek — tette hozzá.

Hangsúlyozta:

megőrizték a munkahelyeket, a munkanélküliség pedig az Európai Unióban a harmadik legalacsonyabb szinten áll.

Hitelmoratóriumot vezettek be, ami 50 ezer kis- és közepes vállalkozásnak és több mint egymillió háztartásnak segített, és összességében háromezer milliárd forint maradt így a magyar családoknál és vállalkozásoknál.

Emlékeztetett: a leginkább érintett ágazatokban átvállalták a bérek felét és elengedték a szociális hozzájárulási adót, felére csökkentették az iparűzési adót. A beruházástámogatással 280 ezer munkahelyet mentettek meg és több tízezret hoztak létre — közölte.

Hollik István arról is beszélt, hogy a baloldal végig támadta a védekezést és elégedetlenkedett. Úgy fogalmazott: azt hiszik, „elfelejtettük, hogy amikor ők kormányoztak, hogyan is kezelték a válságot”.

Azt mondta, a baloldal, kormányzása idején, megemelte az adókat, elvett egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért a közalkalmazottaktól, megszüntette az otthonteremtési programokat, az államcsőd szélére lökte az országot, és a Nemzetközi Valutaalap „pórázát is a nyakunkba varrták”.

Úgy látja, a helyzet egyértelmű: a válságban a baloldal nem segített a vállalkozásokon, cserbenhagyta a magyar embereket és válságkezelés címszó alatt „csak nagyobb bajt csinált az országban”. A baloldalt akkor is Gyurcsány Ferenc vezette, ahogy most is, ezért ha most ők kormányoznának, ugyanúgy csődbe vinnék az országot, ahogy korábban tették — vélekedett.

A teljes videót itt tudod kommentelni:

Valódi Hírek