Hivatalos: A kormány teljesen kizárta az önkormányzatokat a járványkezelésből

Így kell ezt.

Egy tegnap megjelent kormányrendeletből derült ki számunkra, hogy a kormány kizárja az önkormányzatokat a tömeges oltási program megvalósításából — írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán csütörtökön.

A főpolgármester azzal kezdte bejegyzését, hogy a járványt sajnos még nem tudhatjuk magunk mögött, mivel igen kedvezőtlenül alakulnak a fertőzöttségi adatok. A járványon akkor leszünk túl, ha lesz elég vakcina és elegen oltatnak.

Karácsony hozzáteszi, megérti a kormány azon igyekezetét, hogy mindenáron és bárhonnan vakcinát akar szerezni,

de ha nincs bizalom, nem nő az oltási kedv sem.

„Ebben a helyzetben a tényeknek, a tudománynak, az egészségügyi szakembereknek kell szólniuk és megmutatniuk magukat, nem a politikusoknak.”

— fogalmazott. Polgármestertársaival már hetekkel ezelőtt felajánlották a kormánynak a segítségüket a védekezésben, de erre azóta sem kaptak választ. Egy szerdai kormányrendeletből derült ki, hogy

a kormány kizárta az önkormányzatokat az oltási program megvalósításából.

„Ez egyszerre abszurd és életveszélyes.”

— írta a főpolgármester. Hozzátette, hogy az önkormányzatok nem propagandacélokból ajánlották fel a segítségüket, hanem felkészült egészségügyi szakszemélyzettel és a járóbeteg-ellátás infrastruktúrájával járulnának hozzá a védekezéshez és a járványkezeléshez.

Kiemelte, hogy ez a felajánlás továbbra is él.

„Hatásos és biztonságos oltásokra, bizalomra, őszinteségre van szükség és nem a szokásos propagandaszólamokra, hamis ellenségkép-gyártásra.”

— összegzett Karácsony.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

(kiemelt kép: Népszava)

Valódi Hírek